161 lag påmeldt til Bardufoss Cup

Rundt 1500 fotballspillere fra fem år og opp til 14 år deltar i Bardufoss Cup-Lians i helga.

KLAR FOR CUPEN Tove Sørensen (t.v.) og Kristin Traasdahl fra BOIF er klare for mange arbeidsoppgaver under Bardufoss Cup-Lians.  Foto: Stein Wilhelmsen

sport

Og da er ikke foreldre og familie tatt med - leder Ole Johan Skogmo i BOIF Fotball regner med at det totalt vil befinne seg rundt tre tusen voksne og unge på Rustahøgda de tre dagene cupen avvikles.

Forberedelser i et halvt år

Skogmo forteller at for å få avviklet en så stor turnering har man måtte starte forberedelsene over et halvt år i forveien.

– Hvor mange frivillige vi har i arbeide har jeg akkurat nå ikke tallet på, men det må være flere hundre fra klubben som er i sving.

Skogmo forteller at man i BOIF fotball har litt over fem hundre medlemmer, og at en stor del av disse stiller opp og hjelper til under cupen.

– Vi holder denne uken på med å skifte kunstgress på den gamle utendørsbanen vår, og siden det har vært så kaldt har det oppstått en del forsinkelser med dette arbeidet. Men entreprenøren har forsikret oss om at dekket vil være klart til bruk når cupen settes i gang fredag ettermiddag.

Kan bli tre sluttspill totalt

I det som Skogmo omtaler som den største barnefotballturneringen i nord spilles det sluttspill i smågutter og småjenter 7-erfotball, samt at det sannsynligvis også blir avviklet sluttspill i smågutter 9-erfotball.

– Dette er en fotballcup der deltakere og foreldre finner absolutt alt samlet på Rustahøgda. Vi har tre fotballbaner, hvorav den ene er storhallen vår. De aller fleste som kommer hit kan enten overnatte på Bardufoss ungdomsskole, eller ha med seg campingvogner og telt. Vi regner at det er plass til minst 50 campingvogner i nærheten av de tre fotballbanene, og vi har muligheter for matservering i kafèen i Bardufosshallen, og i Polarbadet, samt at det serveres grillmat fra Nortura.

Ustabilt vær

– I en sommer med ustabilt vær kan cupen vår garantere stabilt vær for de yngste spillerne, siden de får spille innendørs i den nye storhallen vår, sier Ole Johan Skogmo, og legger til at det ikke er alle cuper som kan tilby en tur i svømmebassenget bare noe få skritt unna fotballbanene.

På spørsmålet om det blir penger igjen i kassa svarer Skogmo at det er to hovdeaktiviteter som gir store inntekter til BOIF fotball - denne store cuphelga, samt Vinterserien i storhallen vinterstid.

PS: Folkebladet-TV sender direkte fra Bardufoss cup