Søndag tar Finnsnes imot Korsvoll hjemme på Finnsnes Idrettspark.

Oslo-laget åpnet sesongen med fire strake tap, deriblant 0-8 for Junkeren, men har fått en oppsving de siste fire rundene og står med 3-1-0 og ti poeng. Det er to poeng mindre enn Finnsnes, som står med tolv.

Folkebladet-TV: Se FIL-Korsvoll direkte her [Pluss+]

– De er bedre enn de var tidlig i sesongen og de slo jo faktisk Lyn også for to runder siden. Vi må ta dem på alvor, sier FIL-trener Alexander Samuelsen.

Men han tar på seg favorittstempelet.

– Er vi på vårt beste, så er vi bedre enn de fleste lagene i denne divisjonen, spesielt på hjemmebane. Vi skal tåle å ta på oss favorittstempelet, sier en offensiv FIL-trener.

Grønntrøyene fikk en tøff smell borte mot Lyn forrige helg, da de de sto imot opprykksfavoritten på bortebane med en mann mindre i over en omgang, før det raknet og de tapte 0-1 seks minutter på overtid.

– Vi må bare ha fokus på det vi skal gjøre og vi har ett fokus nå, og det er på søndag. Vi må være på vårt beste og vi har hatt en god treningsuke. Den beste på lenge faktisk, forteller Samuelsen.

Han gleder seg stort over måten spillergruppa har respondert på, etter smellen på overtid mot Lyn.

– Det er det som er så artig og gledelig, å se hvordan de har respondert etter smellen mot Lyn. Når vi har den mentaliteten, så viser det at denne gruppa står sterkt. Jeg håper vi får det ut på søndag, det fortjener guttene, sier han.

Laget har vært solide defensivt hele sesongen og har sammen med Lyn og Frigg sluppet inn færrest mål med bare syv.

Nå har de jobbet mer og mer med det etablerte angrepsspillet og Samuelsen mener de må forenkle ting i den delen av spillet sitt.

– Det er egentlig veldig enkelt og det er at vi må forenkle ting høyt i banen. Vi har hatt en tendens til å gå inn i trange rom og bruke for mange touch. Så må vi tørre å være gjennombruddshissig når vi kan og når det er bakrom, sier FIL-treneren.

Jonas Klausmark er skadet for resten av vårsesongen. Jørgen Sæterbø Larsen (skadet) og Jovan Radocaj(suspendert) er heller ikke tilgjengelig mot Korsvoll. I tillegg er ikke amerikanske Brian Alumbaugh spilleberettiget enda.