- Det er vel den tøffeste praten etter en kamp jeg noen gang har hatt, sier Finnsnestrener Alexander Samuelsen.

I det 96. minutt av oppgjøret mellom Lyn Toppfotball og Finnsnes ble han igjen vitne til at gutta hans slapp inn mål på overtid og mistet dyrebare poeng.

- Jeg synes oppriktig talt synd på den gjengen som sitter inne i garderoben. Og de skal ha lov til å synes synd på seg selv. For det gutta leverer utpå her imponerer meg så sinnsykt. Nå skal vi møtes igjen i morgen og prate om det vi gjorde her, og veien videre.

God kontroll

Kampen mot Lyn søndag ettermiddag ble en het affære, både på og utenfor banen. FIL-spillerne så ikke ut til å være nevneverdig preget av de over 30 varmegradene i lufta, og styrte mye av spillet innledningsvis på Kringsjå idrettsanlegg.

De grønnkledde sto tidvis meget høyt, men hadde likevel god kontroll defensivt. Både midtforsvar og backer imponerte med iherdig innsats og duellstyrke, og nøytraliserte til tider Lynangrepet. Det meste av banespillet tilhørte også FIL, men omgangen forble tross det en relativt sjansefattig affære.

Så rødt igjen

I det 43. minutt inntraff omgangens hendelse, som skulle prege resten av kampen. Jovan Radocaj, som var tilbake fra karantene etter at han pådro seg rødt kort mot Junkern 12. mai, (situasjon) ble avblåst for det som så ut som en enkel berøring av Lyns Anwar Pellegrino. Etter en rask konferering linjedommeren, dro kamplederen likevel opp det røde kortet. Nok en gang ble FIL-nyervervelsen sendt i garderoben, til store protester fra bortelaget, som mente Lynspissen falt altfor lett.

- Jeg mener dommeren tar feil. Lynspilleren kommer foran meg, og kanskje er det min feil at han faller, men det er altfor enkelt, sier Radocaj.

- Jeg er skuffet og lei meg. Jeg har snakket med gutta og ingen er enig i kortet. Det er synd at det blir sånn, og jeg er som sagt veldig lei meg for at det skjer.

Samuelsen var heller ikke enig i dommeravgjørelsen. Til tross for at han jaget spillerne sine vekk fra dommerne og inn i garderoben da pausesignalet lød, gikk han selv opp til trioen for å fortelle hva han syntes om det røde kortet.

- Fra der jeg står virker situasjonen bare uheldig, og alle gutta som så situasjonen sier at den ikke var stygg i det hele tatt. Klart er det ikke bra at han pådrar seg rødt kort rett etter at han er tilbake fra karantene, men det er opptatt av nå er å ta vare på Jovan, for vi halshugger ingen her i FIL. Akkurat nå er ingen mer lei seg enn ham.

2. omgangen startet med et massivt Lynpress mot FIL-buret. Det første kvarteret var Finnsnesgutta på hæla ved flere anledninger. 0-0 sto seg likevel videre i omgangen, mye takket være en god Bakkelund i mål og et Lynangrep som slet med presisjonen i det avsluttende trekket.

FIL-spillerne ble merkbart mer slitne av å spille 10 mot 11, og det åpnet seg tidvis mye rom på kantene som Lyn tok nytte av. I boksen sa det derimot stopp for hjemmelaget, for der ofret de grønnkledde seg gang etter gang og fikk stanget unna det meste. Utover omgangen begynte Finnsnes å yppe seg fremover igjen. De kom til flere gode sjanser, og på FIL-benken øynet man sjansen for tre smått sensasjonelle poeng. Lyn var heller ikke ufarlige på slutten, og kun en hodeklarering fra FIL-forsvarer Toms Mezs via tverrligger, hindret at Oslolaget gikk opp i ledelsen like før det 90. minutt.

Så, seks minutter på overtid, skjedde det igjen. Lynkaptein Benjamin Nyheim slet seg løs fra Christian Arnesen, og fikk stanget kula mot mål, og utenfor Bakkelunds rekkevidde. Hjemmepublikummet eksploderte i det ballen traff nettmaskene, og da dommeren blåste av kampen like etterpå. Resignerte Finnsnesspillere lå på sin side lamslåtte igjen på kunstgresset.

Imponert tross tap

- Det jeg så i dag, er noe av det beste jeg har sett FIL prestere, forteller Samuelsen etter kampslutt.

- Innsatsen er vanvittig imponerende, særlig med tanke på at vi spiller mot en av de største favorittene i avdelingen, i dette været, og 10 mot 11 i over en omgang. Når vi slipper inn seks minutter på overtid, så er det tydelig at vi ikke har marginene på vår side.

Samuelsen innrømmer at han sitter igjen med en tung følelse, men at den samlede innsatsen han fikk se på Kringsjå hjelper ham å se lyst på tiden fremover.

- I dag ser jeg ingen poeng i å trekke frem innsatsen til enkeltspillere. Det var kollektivet som sto frem i dag. Det er det vi skal ta med oss videre, når vi møtes på feltet igjen til uka.

Finnsnes-bøsen

1. Fredrik Bakkelund 7

Ikke mange involveringer i 1. omgang, men gjør en fantomredning på frisparket som fulgte etter utvisningen av Radocaj. Får betraktelig mer å gjøre i 2. Omgang, og har flere viktige redninger utover omgangen. Ikke mye å gjøre med scoringen. Skal ha sin del av æren for at det ikke slippes inn flere mål, men får trekk for mange svake utspill som leder til at Lyn gjenvinner ballen.

13. Christian Arnesen 8

Kjemper hele kampen igjennom, og er aldri redd for å gå i duellene. Rensket unna det meste som kom hans vei av høye og lave innlegg. Spilte fysisk uten å være stygg. Kontroll på de fleste situasjonene han er involvert i, foruten scoringen, som han likevel ikke kan lastes for mye for. Er blant de beste i grønt denne søndagen.

3. Toms Mezs 8

Frustrerer Lynangrepet sammen med makker Arnesen. Er flink til å lese spillet og bryte foran motspillere på løp, og er god til å klarere unna innlegg på hodet. Redder også Finnsnes fra et baklengsmål helt på tampen, når han som bakerste mann får headet unna en ball som Bakkelund ikke har mulighet til å redde.

16. Jovan Radocaj 5

Tilbake etter karantene og gjør det meste bra. Bryter av flere Lynangrep langs kanten, men slår også noen svake gjennombruddspasninger nå og da. Kommer på etterskudd, men er likevel uheldig, og pådrar seg et rødt kort i det 43. min. Basert på TV-bildene ser det ikke stygt ut, og Finnsnes har folk i sikring, så kortet virker meget strengt.

27. Thomas Emmanuel Kristiansen Aloyseous 7

Vinner mange baller på banehalvdelen til Lyn i 1. omgang og bidrar solid i oppbygningen av det offensive Finnsensspillet. Er god til å duellere og holde på ballen, men mangler til tider litt på treffsikkerheten på pasningene sine. Er til stadighet med fremover de gangen Finnsnes angriper i 2. omgang også. Byttes ut etter 77.

7. Jonathan Barlow (K) 8

Meget løpsvillig og slår flere gode innlegg i 1. omgang. Kombinerer fint med Gerkondani ved flere anledninger når Finnsnes forsøkte å tre seg gjennom Lynforsvaret. Styrer mye av spillet og strør om seg med gode pasninger. Er i 2. omgang også god defensivt når han bidrar til å rydde unna Lyninnlegg fra kantene.

24. Mathias Bendiksen 6

Er fint med i angrepene, og går mye på løp. Litt sent ute til tider, men gjør sakene bra. Er også blant dem som leser spillet bra, og bryter av Lyn i deres oppbyggende spille flere ganger. Er samtidig mindre synlig i deler av kampbildet.

15. Fredrik Lund 9. BB

Dagens beste FIL-spiller. Har stålkontroll på sin side defensivt i 1. omgang, samtidig som han flere ganger spiller igjennom FIL-spissene. Får naturligvis kjørt seg mer i 2. omgang, men iherdig både offensivt og defensivt. Selv Lynbenken innrømmet at de lot seg imponere av hvordan han gang på gang kontret og skapte farligheter langs kanten – selv når FIL spilte med en mann mindre. Var som regel alltid på rett plass i andre omgang når Lyn angrep.

4. Joakim Amandus Nilsen 7

Er veldig løpsvillig, og utfordrer langs høyrekanten flere ganger. Kjører finter innimellom som gjør Lynforsvaret smått svimle, men sliter samtidig noe med å finne medspillerne i den siste delen av angrepet. Leser spillet veldig bra, og hindrer Lyn i å bryte igjennom. Får vanskeligere arbeidsforhold utover 2. omgang, og byttes ut i det 64 min.

10. Vebjørn Valle Grunnvoll 8

Stor og sterk som vanlig, og vinner omtrent alt av dueller han går i. Jobber beinhardt, enten han ligger på gresset, er i løpsduell eller kjemper i luftrommet. Er meget skuddvillig, og gjør smarte løp som stresser lynforsvaret. Dirigerer Finnsnesangrepet med tydelig stemme. Er også viktig defensivt, særlig i andre omgang, når han flere ganger viser overlegen fysikk og ballkontroll. Orker til og med å gå på flere angrep, og er nære på ved flere anledninger. Byttes ut i det 85. min.

69. Garib Osman Gerkondani 6

Vil mye, og jobber utrettelig. Kommer på flere løp, men klarer ikke komme til de helt store målsjansene. Tar  flere viktig løp defensivt etter at FIL blir redusert til 10 mann, og bidrar til at Lyn sliter med å spille seg igjennom fra midten. Pådrar seg et gult kort tidlig i 2. omgang, og blir byttet ut i det 57. min.

-

67. Danial Norum Danielsen 7

Kommer inn i det 57. spilleminutt for Garib Osman Gerkondani. Gjør sitt til at FIL ikke slipper inn mål tidligere i kampen. Er god til å gå i kroppen på motstanderne, og er særlig god når han hindrer en Lynspiller i å score på åpent mål i det 76. min.  Er positiv også oppover på banen, og kommer seg til et skudd i midten av omgangen, men burde fått til en hardere avslutning. Flink til å hindre gjennombruddspasninger.

17. Jørgen Sætherbø Larsen 6

Kommer inn for Joakim Amandus Nilsen i det 64. min. Tar sin del av jobben defensivt den halvtimen han er på banen. Er god til å klarere og viser god spilleforståelse når han vrir spillet og får spilt av Lynpresset.

11. Sverre Skoglund

Kommer inn for Thomas Emmanuel Kristiansen Aloyseous i det 77. min. Spiller for lite til å bli vurdert.

77. el Hadji Sega Ngom

Kommer inn for Vebjørn Valle Grunnvoll i det 85. min. Spiller for lite til å bli vurdert.

PS.

Jonas Simonsen sto over kampen for å kunne delta på sin brors konfirmasjon denne helgen.

Kampen på Kringsjå var preget av mange tøffe dueller. Bakkelund i FIL-målet hadde mye å gjøre, særlig i 2. omgang. Foto: Stian Kristoffer Sande