Jesper Nicolaisen Simonsen (15) er tatt ut til regional talentsamling i håndball i Trondheim/Orkdal i slutten av juni. Til daglig spiller han håndball i Sørreisa IL.

– Det er jo ganske spesielt å bli tatt med dit. Det gir meg selvtillit. Det viser at jeg har vært god når de har sett meg (på sonesamlinger), sier Simonsen til Folkebladet.

– Ble du overrasket over å bli tatt ut?

– Ja, jeg ble veldig overrasket, fordi det er ikke så mange fra nord som er med, sier han.

Andrine Haugen fra Sørreisa IL er også tatt ut til samlingen.

Kombinerer

For mange er Jesper vel så kjent som fotballspiller. Han spiller til daglig både på BOIFs juniorlag og også på A-laget i 4.divisjon, til tross for sin unge alder.Han en er også en del av Troms sitt kretslag i fotball.

Diskusjonen om at man bør velge bort andre idretter og prioritere en bestemt idrett når man kommer opp i en viss alder, har vært diskutert flere ganger i ulike sammenhenger tidligere. Jesper Nicolaisen Simonsen, som konfirmeres i juni, er et godt bevis på at det er fullt mulig å kombinere to idretter samtidig, og fortsatt være talentfull i begge.

– Det handler om god kontakt med trenere. De respekterer at jeg enda vil drive med begge deler. Så jeg får oppsett i forhold til de forskjellige aktivitetene, og både BOIF og Sørreisa er god til å tilrettelegge for meg, forteller han.

Simonsen sier at han på et eller annet tidspunkt må velge en av delene, men at han enda ser for seg å drive på med begge to en stund fremover. Per nå satser han like mye på håndball som fotball.

– Det er veldig likt om likt. Det kommer litt an på årstidene. Om sommeren er det mest fotball og på vinteren omvendt.

Håper å inspirere

I mai måned har det blitt lite håndball, men han får kommet «inn i det» igjen før samlingen i slutten av juni.

– Vi skal på en håndball-turnering i Harstad om ikke så lenge og det er fortsatt treninger. Da får jeg kommet meg i gang igjen etter en pause, forteller han.

Hans kombinasjon av fotball og håndball, med like mye satsning på begge deler, er noe han håper å inspirere andre med.

– Jeg håper jo at jeg kan inspirere andre til å fortsette med to idretter de liker. Jeg driver med de idrettene jeg elsker og nå er jeg så heldig som får dratt ned og vist meg frem, avslutter han.