I kampen i årsklasse gutter 10 år mellom Senja og Finnsnes ledet Senja til det gjensto bare noen sekunder av kampen, men da utlignet Finnsnes. I lett skiftende vær mellom mild maisol og litt surt regn med små vindkast var stemninga likevel upåklagelig hos både spillerne og foreldrene på sidelinja.

– Været er det jo ikke så mye å gjøre med, men jeg tror faktisk ikke at spillerne bryr seg så mye om det regner litt når de bare får spille, sa daglig leder i FIL Fotball Thomas Kastnes Nikolaisen på lørdag. Det er BAMA, Norges Fotballforbund og Eat Initiative som sammen står bak det nye inspirasjons- og kunnskapskonseptet, Eat Move Sleep.

Bama står bak også nå

Thomas forteller at tidligere het turneringa Bend It Cup, og men at det fremdeles er Bama som står bak dette konseptet. Han forteller at hele hovedbanen, samt en 7-er bane der det tidligere var grusbane benyttes under turneringa.

– I tillegg har vi inne i idrettshallen aktiviteter for barn, med blant annet et hoppeslott og et Bama-telt, samt at publikum kan kjøpe seg mat inne i hallen.

FIL-sjefen forteller at storparten av de 61 lagene som er med i turneringen kommer fra lokalområdet, blant annet har FK Senja 15 lag med.

– Vi har også med tre lag fra Tromsø, og et fra indre Kåfjord. Thomas forteller at FIL har annonsert turneringa til andre lag i kretsen med å sende ut SMS til lagledere i de andre klubbene. Han fortelller at fra slutten av mai og ut juni er det mange lag som avvikler slike turneringer, og derfor er det mange som må velge bort noen av forespørslene de får.

– Men ungene elsker jo å være med i slike turneringer, så det er nok mange lag som er med i flere av disse. I og med at vi har ei turnering over to dager, kan overnatting være et problem for noen lag. For lagene fra Tromsø har vi derfor ordnet det slik at de får spille seg ferdig på lørdag, og dermed når hurtigbåten hjem lørdag ettermiddag.

TETT OG HARDT: Mye morsom og tett fotball inne i de minste fotballbingene. Foto: Stein Wilhelmsen
DE KAN JUBLE OGSÅ: Disse karene jubler akkurat som de har sett de voksne gjøre etter ei scoring. Foto: Stein Wilhelmsen