– Vi ønsker selvsagt å revansjere oss. Vi har hatt en god treningsuke og vi har en veldig motivert gjeng. Alle kan tape kamper, det er ikke verdens undergang, men det blir viktig å slå tilbake allerede på mandag.

Det sier FIL-trener Alexander Samulsen noen dager i forkant av bortekampen mot Oslo-laget Grei.

Forventer fysisk kamp

Han forventer en fysisk tøff batalje i Oslo på mandag og han er klar på at «krigen» må tas før man kan begynne finspillet.

– Det blir dueller. Det kan jeg si her og nå. Krigen må tas først, så må vi klare å ha tempo og presisjon i det vi gjør med ball. Da skal man merke forskjell på lagene. Klarer vi ikke det, så blir dette en jevn kamp. De er et litt ekkelt lag å møte, mener han.

Grei står med fire poeng etter fem kamper. På hjemmebane er de poengløse, etter tap for topplagene Lyn og Junkeren.

– Dere må vel anses som favoritter her?

– Ja, jeg vil jo si det. Samtidig har Grei har vært OK hjemme. Det har vært tett i begge hjemmekampene deres og de tapte bare med ett mål hjemme mot både Junkeren og Lyn. Bare der ser vi at vi ikke får noe gratis. Jeg synes de har vært bedre hjemme enn borte, selv om de har tapt begge hjemmekampene sine, sier FIL-treneren.

– Ikke synd i oss

Grønntrøyene har hatt mye stang ut og sene scoringer imot så langt. Som mot Junkeren sist, i bortekampen mot Harstad og da de lagde en straffe sent i cupkampen mot Senja.

– Vi kan kke synes synd på oss selv, for det er det ikke. De kampene med marginer imot, så har vi gitt motstanderne mulighetene til å straffe oss. Vi ga dommeren muligheten til å gi det røde sist for eksempel, og da får vi det, sier Samuelsen, og fortsetter:

– Vi var litt unøyaktig på overtid også sist, det er sånt vi kan unngå om vi er helt i vater. Mot Harstad et frispark imot på overtid og straffen mot Senja, vi gir dommerne muligheten til å blåse og det er ting vi kan gjøre noe med selv, og ikke bare tenke at «vi kunne vunnet der og tatt poeng der».

Nå må Finnsnes-laget nullstille, for treneren mener det i det store bildet har vært mye bra.

– Helhetlig har det vært mye bra, vi må fortsette der vi har vært. Vi må nullstille, vi er ikke bedre i hver kamp enn resultatet tilsier, mener Samuelsen.

Jovan Radocaj er utilgjengelig mot Grei på grunn av karantene for det røde kortet mot Junkeren. Joakim Nilsen er fortsatt skadet og Jonas Klausmark er også ute med skade. Jonas Simonsen betegnes som «usikker».