Lørdag var FK Senja i Bodø for å møte Junkeren i 6.runde av årets 3.divisjon. Junkeren var serieleder foran helgas runde, men det var Senja som var best i den første omgangen.

Allerede etter 30 sekunder traff Christer Johnsgård metallet etter flott forarbeid av Alexander Mikkelsen. To minutter senere var Johnsgård nærme igjen, men Junkeren-keeper Alex Jensen fikk så vidt hindret Johnsgårds lobb i å passere målstreken.

Men Senja fortsatte å pøse på og etter 8 minutter kom uttelingen. Alexander Mikkelsen fant Ridge Robinson og amerikaneren satte fortjent inn 1-0.

Burde økt ledelsen

Senja kunne doblet ledelsen, spesielt ved en sjanse som kom på en corner etter 34 minutter. Øyvind Kildalsen stusset corneren videre til Christer Johnsgård som var helt alene på bakerste, men fra fire meters hold klarte ikke den ellers så sikre Senja-spissen å få ballen i nettet. I stedet fikk Junkeren en overgangsmulighet bare to minutter senere. Et innlegg fra høyre havnet på hodet til Emil Pettersen på bakre stolpe og Pettersen stanget inn 1-1. Det var også pauseresultatet.

– Førsteomgang var veldig bra. Vi burde ha ledet etter den og det er uforståelig at Christer ikke scorer i den omgangen der, så det var litt skuffende, sånn resultatmessig. Men sånn er det. I forrige kamp var ikke prestasjonen så bra og vi fikk et bra resultat. I dag var det litt omvendt, sier Senja-trener Kjetil Warholm.

Men Senja-treneren tar med seg at man skapte så mange sjanser. Folkebladet telte 8-5 i sjanser i favør Senja.

– Det er veldig bra at vi skaper så mange sjanser borte mot et godt lag, det tar vi med oss, sier Warholm.

– Jeg er ikke skuffet. Jeg er fornøyd med prestasjonen, men jeg føler litt på at vi skal ha så gode målscorere på laget at vi skulle scoret flere mål i dag. Men så skal det også sies at Erlend (Henriksen, keeper) reddet oss på slutten der.

Høyt press

Senja gikk ut og presset høyt og stresset Junkeren høyt i banen, og Bodø-laget slet ofte i frispillingen bakfra.

– Ja, vi traff bra på presset, det var meget bra. Vi flytter beinene kjapt og timet det riktig. Vi straffer dem på det og skaper sjanser på det, sier Senja-treneren.

– Så må vi sette de sjansene, vi er bare nødt til å sette de sjansene der. Spesielt når vi møter et godt lag og vi vet at kampbildet vil variere, sier han videre.

Som i den første omgangen var det tett og jevnt i banespillet også etter pause, men der Senja skapte de fleste sjansene før hvilen, kom sjansene begge veier i de siste 45. Etter 68 minutter sendte også Junkerens Viljar Nordberg hjemmelaget i ledelsen 2-1, etter en fin vending før han tuppet ballen forbi Senja-keeper Erlend Henriksen.

Men Senja ga ikke opp, og de kom tilbake i kampen igjen. Sondre Tunstad var sentral og midtstopperen både startet og avsluttet angrepet. På et skudd fra Tobias Nymo Melseth plukket Tunstad opp returen og satte inn 2-2 i det lengste hjørnet. Både Senja og Junkeren kunne scoret mot slutten, men det endte 2-2 i en spennende fotballkamp i Nordlandshallen.

Tynn benk

Med bare tre inbyttere, pluss seg selv, hadde Warholm lite å ta av fra benken når laget utover i kampen ble slitne og mistet litt strukturen.

– Sånn er det av og til. Vi fikk sykdomsforfall på Sindre (Eggen) og Markus (Johnsgård) i går og Espejord er fortsatt ute. Så har Jakob Lillestjerna akkurat kommet tilbake etter en lang skadeperiode så ti minutter var nok på han i dag. Vi viste vi var få og jeg skulle gjerne hatt muligheten til å gjøre flere bytter.