– Vi skal selge oss dyrt

Bardufoss-laget hadde håpet på en tur sørover, men er satt opp mot Tromsø IL i NM-cupen for juniorer.

VANT: Her setter Hamidou Camara inn mål nummer to for BOIF i første omgang mot Harstad i 1.runde. BOIF vant den kampen 2-1 og skal nå møte TIL på Alfheim i neste runde.  Foto: Øyvind Kaarbø/Harstad Tidene

sport

BOIF avanserte til 2.runde i NM-cupen etter 2-1 seier over Harstad i forrige runde. Dermed gikk de videre som ett av fire nordnorske lag. De tre andre er Tromsø IL, Bodø/Glimt og Mo IL.

Ville ha tur sørover

BOIF hadde egentlig håpet å bli satt opp mot noen andre enn TIL. Ikke fordi de er redde for å møte TIL, men fordi de gjerne kunne tenkt seg å møte et lag fra et annet sted i landet, slik for eksempel Finnsnes IL gjorde i samme turning i fjor, da de møtte Ullensaker/Kisa borte i 2.runde.

– Vi har spilt mot TIL og møtt de flere ganger tidligere, det var derfor vi kunne tenkt oss et annet lag, som vi ikke møter til daglig, sier trener for BOIFs juniorlag, Tore Strømseth.

– Men når man først er med, så er det jo veldig greit å treffe lag fra andre deler av landet. Når det nå ble TIL, så er vi klare for den oppgaven. Vi skal selge oss dyrt, sier han videre.

– Cup er cup

TIL vil bli en tøff motstander for BOIF. Da de tok seg videre med 5-0 borte mot Stjørdals-Blink i forrige runde spilte for eksempel både Sigurd Grønli og Gustav Severinsen, to spillere som må regnes som en del av klubbens A-lag som spiller i eliteserien, og de har flust av andre gode spillere å velge i også.

– På papiret så er de nok sikkert det (favoritter). Men cup er cup og vi har som intensjon å gi dem ordentlig god kamp. Vi har god tro på at en cup-bombe kan smelle en plass. Vi går til kampen og har planer om å gi dem match. Vi er overbevist om at vi har en mulighet. Vi har et solid lag og dette er ikke helt uoverkommelig, sier en offensiv Strømseth, som også poengterer at de har levert bra mot gode lag tidligere.

A-kamp to dager før

To dager før junior-cupkampen mot TIL, spiller BOIFs A-lag hjemmekamp mot Lyngen/Karnes i 4.divisjon. Da de møtte Harstad i 1.runde hadde også A-laget kamp bare to dager før. Det gir laget noen utfordringer, siden halve A-laget og vel så det også spiller på juniorlaget.

– Når man har et lag i 4.divisjon og halvparten av dem også spiller juniorfotball — da vil kampene komme tett på hverandre. Nå som vi tok oss videre fra cupen, så kom dette på toppen av det. Vi får 48 timer mellom kampene, men det skal vi ta, sier Strømseth.

Løsningen kan bli den samme som sist og det er at de roterer slik at junior-spillerne spiller rundt 45 minutter hver i A-kampen.

Cupkampen mot TIL spilles torsdag 24.mai på Alfheim Stadion.

– Vi gleder oss til kamp og drar dit for å med oss noe, avslutter BOIF-treneren.