Så langt denne sesongen har det blitt lite spilletid på den unge spissen. Derfor leies han nå ut til BOIF. Det har han og FK Senja-trener Kjetil Warholm blitt enige om sammen.

– Det er bare for at han skal få spilletid. Så han skal være der nå i vårsesongen. Han og Kjetil har blitt enig om det, forteller sportslig leder, Walter Johnsgård.

Det formelle ble ordnet på fredag og derfor var heller ikke Lian med i hjemmekampen mot Fløya på lørdag. En kamp FK Senja forøvrig vant 2-1.

Tøff kamp om spissplassene

Lian står med en kamp fra start og tre innhopp så langt for FK Senja i årets 3. divisjon, og til sammen 60 minutter spilletid. Til tross for få minutter har han rukket å markere seg på scoringslista. Det gjorde da han satte inn 3-2 borte mot Skjervøy og ble matchvinner for blåtrøyene.

Lian kommer til å fortsette å trene med FK Senjas Tromsø-gruppe, selv om han er på utlån.

Det var hans eget ønske å nå gå på utlån.

– Ja, det var et ønske fra han selv. Han skal tilbake til oss til høstsesongen, det er det som er meningen. Med mindre noe ekstraordinært skjer, men vi ønsker han jo tilbake, sier Johnsgård.

Utvikling

Johnsgård tror det kan være bra for Fossbakk Lian å leies ut til BOIF sånn som situasjonen er nå.

– Ja da, det tror jeg. Fotballspillere er avhengig av å spille kamper. Akkurat nå, når det blir lite hos oss, så er det bra for han å dra et annet sted å spille kamper for å utvikle seg videre, sier han.

Med Christer Johnsgård og Sebastian Jensen i Senja-stallen, er det tøff kamp om plassene på topp. I tillegg har man Markus Johnsgård og Ridge Robinson som spissalternativer, selv om begge de to sistnevnte kan bekle flere andre posisjoner også. De føler med andre ord at de har god nok bredde i stallen til å kunne slippe Lian.

– Akkurat nå er det greit. Så får vi ta ting litt etter hvert. Vi må ta en ny status senere og snakke med han og bli enig i klubben hva som skjer videre. Det er jo en dialog vi har med Kjetil med tanke på hvor mange spillere han ønsker å ha i stallen, avslutter Johnsgård.