FIL 2 gjestet Tromsø 2 på Alfheim Stadion i 4.divisjon, mandag kveld.

FIL, som før kampen sto med tre poeng etter en seier og ett tap i sesonginnledningen, stilte et sterkt lag med flere spillere fra A-stallen på Alfheim, som f.eks Daniel Norum Danielsen, Gharib Gherkondani og Benjamin Fjellstad Thomassen.

Folkebladet-TV: Se hele TIL2-FIL2 i reprise her

TIL-rekruttene stilte også slagkraftig med noen bidrag fra klubbens A-lag, som Hans Norbye og lovende Sigurd Grønli.

Åpnet bra

Finnsnes åpnet bra og stresset TIL høyt i banen de første fem-ti minuttene. De kom til et par avslutninger, men ingen av dem ble spesielt farlig.

Etter en god FIL-åpning tok hjemmelaget mer og mer over, anført av Sigurd Grønli, August Mikkelsen og Sondre Mikael Olsen. Det var imidlertid TILs Endre Nash som kom til kampens første mulighet, når han satte ballen like utenfor som følge av en retur fra FIL-keeper Fredrik Pedersen.

TIL fortsatte å kjøre på og vasket frem sjanser ved både Grønli og Olsen, men grønntrøyene holdt unna enn så lenge. Etter 34 minutter kom imidlertid scoringen som lå i lufta. TILs lettbeinte venstrekant August Mikkelsen kom seg fri på venstre og la inn til Sondre Mikael Olsen som møtte ballen på første stolpe og satte inn 1-0.

Olsen var på farten to ganger til før hvilen, men FIL-keeper Fredrik Pederen og tverrliggeren sto i veien for TIL-spissen.FIL hadde også en ball i nettet før hvilen, men scoringen ble annulert for offside. Dermed sto det 1-0 til pause.

Selvmål

I den andre omgangen fikk FIL hjelp med å komme tilbake i kampen. En dødball ble svingt inn og TILs Henrik Åsali Hanssen satte ballen i eget mål. Dermed sto det plutselig 1-1 på Aflheim.

Men det varte ikke lenge. Bare noen minutter senere sto det 2-1. En TIL-spiller ble revet ned på tur igjennom og fikk straffe. Sondre Mikael Olsen var sikker og satte inn 2-1. Og etter 56 minutter ble ledelsen økt til 3-1. Nok en gang ved Sondre Mikael Olsen og nok en gang målgivende fra August Mikkelsen.

Finnsnes var aldri nære å komme inn i kampen igjen og TIL var nærmere å øke til 4-1 og 5-1 enn FIL var å redusere til 3-2. TIL 2 tok med seieren sin tredje strake og topper 4.divisjon. FIL 2 står med tre poeng og ligger på 8.plass.