Det er hele fem år siden forrige gang Fløya og Finnsnes spilte i samme divisjon.

Den gang vant Finnsnes 0-2 på Fløyabanen, mens det ble 3-1 seier hjemme på høsten.

Fredag møtes de på Fløya Arena i det som er rundens godbit i 3.-divisjon for alle fotballinteresserte.

– Det blir artig. Vi gleder oss voldsomt. Det er dette vi trener for — å møte et godt Fløya-lag. Jeg føler vi har hatt en stigende kurve og vi blir bedre for hver uke. Vi får en fin test i morgen, sier Finnsnes-trener Alexander Samuelsen, som selv har mange sesonger bak seg som Fløya-spiller.

Trygge defensivt

Fløya har åpnet sterkt og har ni poeng av ni mulige på de tre første kampene. Finnsnes på sin side har kun tapt poeng borte mot Harstad, mens de har vært suverene hjemme mot Skjervøy og Melbo.

Men nå kommer den virkelige syretesten mot et Fløya som av mange er ansett som favoritter til seriemesterskapet sammen med Lyn. Fløya slo forøvrig nettopp Lyn 3-1 i runde to.

– Jeg synes de ser bra ut. De er flinke til å kontrollere kampbilder og er trygge defensivt. De har ikke vært like gode offensivt, men har likevel to borteseiere og en sterk hjemmeseier mot Lyn, mener Samuelsen.

– Fløya er litt annerledes nå også. De har en del rutine og noen gamle FIL-spillere i tillegg. De er en eldre gjeng enn tidligere og har en fint gjennomsnittsalder.

Finnsnes-treneren, som ladet opp til fredagens toppoppgjør med fjelltur torsdag formiddag, mener det er naturlig at Fløya må ha favorittstempelet.

– Jeg føler det er naturlig at laget som ligger høyest på tabellen er favoritt. Men vi ønsker å gå ut og være offensiv. Vi har lyst til å angripe og har ingen plan om å legge oss nedpå. Samtidig er det et naturlig favorittstempel Fløya må ha.

– Har mer å gå på

Han håper på en fartsfylt kamp.

– Vi vinner heller 5-4 enn 1-0. Samtidig har Fløya hatt en tendens til å trille mye ball frem og tilbake. Det kan fort skje og da blir vi gående mye uten ball.

– Hvordan har sesongstarten til dere vært?

– Den har vært bra. Vi har enda mer å gå på spillemessig, det er vi klar over, men poengmessig har det vært bra. Selv om jeg føler vi skulle hatt ni poeng og ikke sju. Uansett skal vi være fornøyd med det.

Mikael Lange og Tobias Sørensen spiller neppe på grunn av skader, men ellers skal resten av troppen være friskmeldt.

PS: Fløya-Finnsnes sendes direkte på Folkebladet-TV fredag klokken 19.15.

FIL-trener Alexander Samuelsen før sesongstart 2018. Foto: Knut Løkse Nilssen