Aldri før hadde et lag fra Midt-Troms slått storebror TIL ut av cupen. Det var før de gjestet Senja stadion i 2015.

TIL tok ledelsen oppskriftsmessig ved Runar Espejord i første omgang.

– Jeg husker når kampen var igang, da fikk jeg en følelse av at dette kunne vi klare. Vi var fullt på høyde med dem, minnes Senja-spiss Christer Johnsgård, som sammen med nåværende trener Kjetil Warholm og back Tobias Nymo Melseth startet kampen.

Resten av startelleveren fra den gang har forlatt klubben.

– Da de fikk 1-0 tenkte jeg at nå begynner vi å slite. Men så fikk vi 1-1 (ved Ole Oscar Ross) tidlig i andre omgang og da ender det med at kampen vipper helt til Garfjell (Øyvind red. anm.) scoret på innlegget, forteller Johnsgård.

– Det var en helt spesiell følelse.

– Hva var taktikken den gang?

– Vi hadde veldig masse fart i laget, så vi måtte prøve å utnytte det. Samtidig måtte vi holde tett bakover, og det klarte vi, svarer spissen.

Opplevelse for livet

Tobias Nymo Melseth forteller at cupbragden er noe han blir å ta med seg resten av livet.

– Først og fremst var det en helt ubeskrivelig følelse etter kampen. For det første hadde vi slått dem ut, men underveis i kampen føltes det veldig jevnt. Jeg følte ikke at TIL var mye bedre enn oss, jeg følte at det lå noe i lufta hele veien, frem til vi fikk 2-1. Det var en fantastisk flott opplevelse som man tar med seg resten av livet, sier Målselv-mannen.

– Jeg mener å huske at vi fikk beskjed om å bare ha det artig og nyte kampen, så fikk det gå som det gå. Det er ikke noe artig for TIL å komme til Senja stadion, det er ikke noen bra matte å spille på. Ballen spretter annerledes og det er litt mindre enn Alfheim. Det måtte vi bruke til vår fordel.

De siste årene har TIL vært et konstant bunnlag i Eliteserien, og Nymo Melseth minner om at TIL ikke var i noen god periode da de gjestet Senja stadion for tre år siden.

Nå er situasjonen annerledes for de røde og hvite fra Nordens Paris.

– Det blir nok litt annerledes i år. De er i en bedre flyt nå enn for tre år siden, sier backen.

– Hvordan vurderer du muligheten for å gjenta bragden?

– Den er der, men det er klart at det skal mye til. Vi skal ha bra med flyt om det samme skal skje, det er det ingen tvil om.

Spesielt

Sesongen etter cupbomben smalt i Islandsbotn ble Christer Johnsgård hentet til Eliteserien av nettopp Tromsø. Det ble imidlertid et tøft opphold med kun knappe 20 minutter spilletid i Eliteserien.

– Alltid spesielt å møte TIL?

– Ja, det vil jo være spesielt. I alle fall når det er så mange tidligere lagkamerater der, så det blir artig. Man skal prøve å få vist seg fram fra en god side der, så får vi se hvor langt det rekker, svarer Johnsgård.

UTLIGNING: Ole Oscar Ross omfavnes av lagkameratene etter hans utligningsmål få minutter ut i andre omgang. Foto: Eirik Dahl
GLADE FANS: Disse guttene var strålende fornøyd med å slå ut Tromsø IL i cupen. Foto: Eirik Dahl