Og med en premiepott på opptil 250.000 kroner, kan det friste både den ene og den andre til å ta turen til Skøelv denne sene augustlørdagen.

– Vi skal dele ut opptil 250.000 kroner om vi får det til i år, til den som treffer nærmest på den trekte tiden vi skal trekke mellom vinnertiden og en maksimaltid. Treffer du på tidelet, vinner du 250.000 kroner. Det blir minimum 25.000 kroner, avhengig av hvor langt unna man er, men de reglene har vi ikke satt helt ennå. Men det blir etter den modellen, forteller Bjørge Blekkerud i Skøelv IGL.

– Vil ha alle med

Dermed er konseptet likt «Millionfisken» i Salangen, der målet ikke nødvendigvis er å ta den absolutt største fisken.

I fjelløpet i Skøelv vil det da heller ikke nødvendigvis være om å gjøre å løpe raskest, men nærmest den trekte tiden for å vinne toppremien.

– Trekkplasteret er å få alle ut, og ikke bare Eirik Haugsnes og de andre løpskanonene. Men de må gjerne komme de også, vi har planer om å dele ut bestemannspremie i både ungdoms- og voksenklasse. Men hovedpremien er den trekte tiden, derfor håper vi det skal trekke til seg aller aldersgrupper og alle nivå, sier Blekkerud.

– Vi håper dette skal bli noe for Sørreisa som det «Millionfisken» er for Salangen.

Tenke nytt

Blekkerud forteller at idretts- og grendelaget ville finne på nye ting etter å ha sett dalende interesse for både dansegallaen og fotballen i laget.

– Vi måtte finne noen nye ting for å peke ut nye retninger for bygda og grendelaget. Vi ville finne noen nye ting som kunne skape blest om bygda.

Siden høsten 2015 har de hatt bygdeutviklingskvelder der laget har fått innspill på hva man kunne gjøre fremover. På sioste møte i høst kom, sammen med mange andre, denne idéen om et fjelløp opp.

– Vi har hatt en utviklingsgruppe gående som har hatt flere idéer de har lekt med, men det er denne vi vil satse mest på nå som vi føler har størst potensiale. Bygda har vært med på, gjennom innspill, å utvikle idéen, sier Blekkerud.

En av hovedårsakene til satsingen på fjelløp er tendensen til at toppturer og fjellvandring blir mer og mer populært.

– Dette skal være et tiltak for å få folk ut i fjell og friluft, og få folk til å bli glad i fjellet.

Start- og målområdet på selve løpet vil være i området rundt Gamtofta som ligger noen kilometer sør for Skøelv. Fra starten går ferden opp til Middagsfjellet (874 moh), og fra der går man videre til Storlifjellet (990 moh). Deretter går traséen ned igjen til målområdet som vil være i området ved Gamtofta.

– Totalt blir det cirka 10-12 kilometer i høvelig moderat terreng, sier Blekkerud.

Trenger sponsorer

De har lagt vekt på at det skal være overkommelig for alle å gjennomføre konkurransen.

– Det skal være trygt og sikkert for alle. Alle skal føle at de tør og at de tåler turen. Det skal ikke være luftige topper og bratt terreng, men den skal treffe flest mulig.

Blekkerud understreker at det ikke er hundre prosent spikret at «Toppremien — fra fjell til fjell» blir gjennomført i år.

– Hva må til for at dette blir en realitet?

– Dette er å regne som et lite frieri mulige samarbeidspartnere som tenner på vår idé. Vi har en robust økonomi i klubben etter mang eår med sunn drift, men vi har lyst til å dele risikoen på premier og andre ting som vi ønsker å gjøre i løpet av helgen. Vi har kontakt med flere mulige samarbeidspartnere, men er veldig interessert i å snakke med flere. Det eneste som kan stoppe oss nå er mangel på gode samarbeidspartnere, sier Blekkerud.

STORPREMIE: Bjørge Blekkerud, med sjekken på 250.000 kroner i hendene. Til venstre for han nyvalgt leder i Skøelv IGL, Bianca Angell. Foto: Privat