I serieåpningen mot Skjervøy (3-1) sanket Finnsnes-spillerne seks gule kort. I cupoppgjøret mot Senja (1-2) ble det seks nye kort, mens det i helgens bortekamp mot Harstad (2-2) ble sju gule kort på grønntrøyene.

Totalt altså hele 19 gule kort på tre kamper.

– Det er ekstreme tall, det er ikke noe å si på det. Det er ikke noe vi er stolte av heller, innrømmer FIL-trener Alexander Samuelsen.

Han mener imidlertid mange av kortene er både svak dømming og unødvendig tull fra egne spillere. Samuelsen og spillerne har selv tatt en prat om hvordan de ønsker å fremstå.

– Jeg synes vi får unødvendige kort i alle kampene. Jeg har sett gjennom situasjonene og det er 4-5 gule som er dårlig av oss. Vi har tatt en prat om hvordan vi ønsker å fremstå og det er ikke noe vi ønsker å være bekjent av, sier treneren.

– Gult for å spørre dommeren

Han synes det var bedre mot Harstad, selv om det da ble hele sju kort.

– De som har sett kampen tror jeg har samme forståelse. Det var ingen gestikulering mot dommeren, men vi får et par gule for å spørre hva han dømmer for. Vebjørn (Valle Grunnvoll) får også et kort i det han blir byttet ut. Siste kampen synes jeg ikke tegner et bilde av oss, så der må jeg ta guttene i forsvar.

– Med så mange kort kan det fremstå som at Finnsnes er et stygtspillende lag.

– Det vil jeg avkrefte på det sterkeste. Da hadde det vært noen røde kort også inne i bildet. Det handler mer om hvor fokuset har vært. Vi jobber hver eneste dag med å ha mer fokus på oss selv. Dommere kan ha en god eller dårlig dag. Dommeren dømmer og det er vanskelig. Vi må ikke la oss affisere av situasjoner vi er misfornøyd med. Fokuset må rett og slett være på oss selv.

– Dårlig rykte

Joakim Nilsen har sammen med Thomas Aloyseous og Vebjørn Grunnvoll fått tre gule på de tre første kampene.

– Jeg synes også det er ekstreme tall. Vi merker at vi er i 3.-divisjon, så det går nok litt på oss selv også. Men vi kan ikke være bekjent av dette.

– Jeg tror de som har sett de tre kampene har sett at det ikke er stygge kamper. Noen er unødvendig, men jeg tror vi får noen kort på at vi har fått et dårlig rykte allerede. Vi må bare lære og ta det til etterretning, sier Nilsen.

– Ingen brutal match

Samuelsen mener kortstatistikken ser verre ut enn hva den er.

– Jeg har pratet med alle trenerne etter kampene. Det er ingen som opplever de kampene som stygge, ingen rå eller brutal match.

– Det er flere spillere som må passe seg for karantene allerede?

– Det positive er at nå kan vi ha fire kort før det blir karantene, humrer Samuelsen, som minner om at kortene i cupen ikke tas med i serien.

– Da har vi enda litt å gå på. Vi går inn i en syklus der vi føler vi bare har ett gult. Men vi må uansett bli flinkere. Vi må ha fokus på de tingene vi kan gjøre noe med.