Den aktuelle situasjonen skjedde fem minutter på overtid. Finnsnes ledet 1-2 og hadde tre sterke bortepoeng i lomma. Men i en tilsynelatende fair duell som Jonathan Barlow vinner, blåser dommeren frispark.

Og på frisparket utlignet Lauri Laitila og sørget dermed for poengdeling på Harstad stadion.

– Vi får en tvilsom sitausjon mot oss og blir straffet hardt. Det er ikke i nærheten av et frispark og det innrømmer dommeren etter kampen. Han ser ikke hva som skjer og blåser på lyden han hører, forteller Finnsnes-trener Alexander Samuelsen.

– Synd på guttene

Og som mot Senja i cupderbyet på onsdag, slapp Finnsnes inn en sen scoring som gjør hjemreisen ekstra bitter.

– Jeg synes synd på guttene. Først Senja-kampen og nå dette, sukker Samuelsen.

Kampen startet på verst tenkelig vis for Finnsnes. En duell på midten bli tapt og etter hvert var Sander Ringberg alene med FIL-keeper Fredrik Bakkelund.

– Vi er ikke tilstede i duellen, de header i rom, vi står og sover i treeren og de kommer alene med Bakkelund. Da blir vi fortjent straffet med 1-0. Vi var klar over hva de kom med. Vi må ta duellene i de første minuttene, sier han.

Bortsett fra de to målene, hadde Harstad kunnén fet sjanse, som Christian Arnesen på mesterlig vis blokkerte. På den andre siden produserte Finnsnes ti gode muligheter.

– I første omgang er vi bare på en side. Vi får en velfortjent utligning, går ut i andre omgang og får kampen i vårt spor. Harstad prøver å ha ballenm, men er ganske ufarlige. Når vi har ball skjer det noe hver eneste gang, sier Samuelsen.

– Vi har nok av sjanser etter Vebjørns scoring og burde ha scoret flere mål.

Slapp unna rødt

Kampbildet kunne imidlertid sett annerledes ut. Midtveis i første omgang kom HILs uromoment Sander Ringberg seg gjennom og hadde kun Jovan Radocaj mellom seg og FIL-keeper Bakkelund. Ringberg gikk i bakken og Radocaj fikk gult kort_I lignende situasjoner tidligere har dommeren vist direkte rødt kort.

– Ifølge regelverket er det ikke rødt kort. Det er ikke lenger slik at hvis man fratar en åpenbar målsjanse skal det være rødt. Jovan bommer og prøver ikke å ta mannen, men ballen. Det sa dommeren også i pausen. Men uansett er vi heldige der. Det er for dårlig av oss.

– Så det kan forsvares at det kun gis gult kort der?

– Ifølge regelverket kan det forsvares at det er gult. Jeg spurte dommeren selv av interesse.

Etter kampslutt bruker Samuelsen det velbrukte uttrykket «å ta med seg det positive».

– Vi er gode i perioder og et bortepoeng er isolert sett bra mot Harstad når vi føler vi er best og har seieren inne til siste spark på ballen. Da føles det som vi har tapt to poeng, i stedet for å vinne ett. Det er kanskje de tyngste måtene å tape to poeng på. Man ser ting som er vanskelig å akseptere, men må bare lære av det.