Det skriver Nye Troms.

Den Bardu-bosatte lavangsværingen har vært skismører på landslaget siden 2014. Men etter fire sesonger er det nå slutt for 46-åringen.

– Det er en kombinasjon av familieliv, jobben i politiet og kostnader med det å være så mye borte som gjør at det nå er slutt, sier Svendsen til Nye Troms.

Avslutningstur

Onsdag var han på plass på klubbmesterskapet til Bardu IL sammen med landslagsløperne Didrik Tønseth og Finn-Hågen Krogh, som han har vært fast smører for. I tillegg er Emil Iversen i indre Troms.

– Dette blir en liten avslutningstur med gjengen, sier han.

Didrik Tønseth er full av lovord om skismøreren som nå går tilbake til politiet.

– Arne-Markus er en kjempekar som har stått på og smurt kjempeski hver gang. Han blir et stort tap for oss, men jeg skjønner at det finnes andre ting i livet som betyr mer. Samtidig har jeg hørt at det har vært litt lovløse tilstander her når han har vært smører, så det er vel og bra at han kommer seg tilbake til politiet, ler han.

Skal bidra som smører

Svendsen forteller imidlertid at han fortsatt kommer til å bidra på enkelte verdenscuphelger den kommende vinteren.

– Jeg har lyst til å beholde kontakten med denne fantastiske gjengen. Og når savnet etter pulverosen blir for sterk, må jeg bare stille opp.

OL i Sør-Korea ble dermed hans siste store mesterskap i smørebua for nå. Til Folkebladet den gang fortalte han om en fantastisk opplevelse.

– Totalt sett har det vært helt fantastisk. Vi har unngått de store bommene, løperne har vært i form og vi har prestert langt over det vi realistisk kunne forvente, sa Svendsen etter OL.