– Vi skal jakte på topp tre. Så får vi se om vi blir nummer én, to eller tre, sier Salangen-trener Andreas Seipäjärvi.

Salangen rykket ned fra 3.-divisjon i fjor og har siden da mistet en haug med spillere. Dermed har «Seipa» vært nødt til å bygge opp et nesten helt nytt lag i vinter.

– De nye som har kommet inn har virkelig tatt tak. Så er det en del av de ungguttene som ikke spilte så mye i fjor som har blitt ett år eldre og har tatt steg. Så det ser ganske greit ut, sier Seipäjärvi.

– Det var uoversiktlig

Han legger imidlertid ikke skjul på at de har merket det både sportslig og sosialt at flere profiler har forsvunnet.

– Men de som har fått sjansen har tatt vare på den. Det var uoversiktlig i januar, men nå ser vi hvem som skal være hvor og hva de kan bidra med.

– Det handler om å utvikle det man har. Vi har fått lokale gutter inn som har lyst å være her og trives her.

Mens Seipäjärvi spår at hans eget lag kan kjempe om en topp tre-plassering, holder han Tromsø 2 som stor favoritt til å stikke av med opprykket.

– Jeg kan ikke tenke meg med den satsingen de har at de ønsker å ligge i 4.-divisjon. De har også en stall med spennende gutter som kan spille fotball. Så gjenstår det å se om de er så bra som man tror. Jeg har sagt før at det laget med det høyeste bunnivået kommer til å vinne. Mange lag i 4.-divisjon har et høyt toppnivå, men det gjelder å heve bunnivået. Det blir spennende å se.

Han tror også Tromsdalen 2 vil blande seg inn i tetstriden.

– Som lag er det kanskje TIL og TUIL som er jevnest. Skal man si noe i april er de de to og vi som jeg tror vil kjemnpe om de tre øverste plassene. Men det skal spilles og vi har som sagt mange lag med et godt toppnivå. Får man flyt fra start kan uvante klubber være med helt inn.

– Vet hva vi møter

– Kan dere utfordre Tromsø 2 i år?

– I enkeltkamper skal vi kunne sloss med dem, det tror jeg på. Det er en lang sesong, det så vi i fjor da L/K trodde de hadde rykket opp. Så gikk de på en smell i siste kamp mot Kroken. Det viser at det nytter ikke å være på 80 prosent, da kan man ryke på en blemme.

Og det er nettopp Lyngen/Karnes som står på motsatt banehavldel når Salangen serieåpner hjemme på IDrettsheia.

– Det er like greit å starte med L/K. Det er en klubb med stolte og lange tradisjoner. Vi har jo spilt mot dem en del opp gjennom årene. Med historien og det som har vært når vi har møtt hverandre, er det alltid tette og jevne kamper. Vi vet hva vi møter.