Onsdag kom nyheten om at Sørreisa-jenta og BOIF-løperen Ingrid Andrea Gulbrandsen er én av seks jenter som har fått plass på det norske juniorlandslaget i langrenn.

– Jeg har aldri vært helt sikker, men følte meg trygg etter samtalen jeg hadde med han (Geir Endre Rogn, trener red. anm.) etter løpet på søndagen siste norgescuphelg. Da sa han at jeg trolig kom til å få plass, sier Gulbrandsen til Folkebladet.

Hun synes det er svært motiverende med en plass på landslaget når hun nå går inn i den eldste juniorklassen, som er 19/20 år.

– Det blir bare tøffere og tøffere. I senior går alle mot alle, så det må man bare bli vant med. Det blir tøft neste sesong, det er veldig mange flinke 19- og 20-åringer. Det blir tøff konkurranse og sikkert enda tettere enn hva det har vært.

– Skal være krevende

Geir Endre Rogn var aldri i tvil om at Gulbrandsen fortjente plassen.

– Ingrid Andrea har vist en imponerende læringsvilje og innsats over tid som gjør at hun var et naturlig valg under arbeidet med landslagsuttaket. Vi har stor tro på at Ingrid Andrea kan ta ytterligere steg denne sesongen og at hun viser seg fortjent til plassen på Morgendagens Helter Juniorlandslaget, sier Rogn.

– Det skal være krevende å komme inn på vårt juniorlandslag men vi ønsker å legge til rette for at de unge utøverne skal utvikle seg over tid og matche dem riktig slik at de kan bli fremtidens topputøvere, fortsetter han.

Ingen drastiske endringer

Gulbrandsen starter til høsten på sitt siste år ved den videregående skolen i Finnfjordbotn. Hverdagen kommer ikke til å endre seg dramatisk med status som landslagsløper.

– Jeg skal fortsatt trene 90 prosent av tiden med klubben min og treningskompisene jeg har her hjemme. De siste ti prosentene blir på samlinger, så det medfører jo litt mer reising. Men jeg må nok være enda mer strukturert og effektiv når det kommer til lekser, sier hun.

Noen målsetning for årene som kommer tør hun ikke sette seg.

– Jeg tar sesong for sesong og prøver å ikke tenke for langt. Men nå har jeg fått en bra mulighet til å forbedre meg som skiløper. Det er motiverende og jeg har lyst til å gå bra neste sesong også.