Et strålende vær med sol og blå himmel sørget for at de rundt 50 som møtte opp fikk en fin opplevelse i Skjærhaugen.

For arrangøren Øverbygdhopp ble søndagens fangst to KM-gull. I veteranklassen sørget Odd Thomassen for den ene seieren da han i god, gammel klassisk stil landet på 35 meter i sitt lengste hopp.

– Tror det blir V-stil neste år

– Jeg er jo litt gammeldags, men jeg har begynt å trene på V-stilen, så det er fullt mulig at dere får se meg i en ny utgave i neste kretsmesterskap, kommer det fra Thomassen. I kvinnenes veteranklasse strakk Monika Helen Sørensen seg til 33 meter i sitt lengste hopp - de med god hukommelse fra tidligere hoppdager huske at hun var med på det kvinnelige hopplandslaget. Og Monika leverte flotte hopp i vassekte V-spill på søndag.

Det andre KM-gullet til Øverbygdhopp gikk til Andreas Fosslund Karlsen i klasse gutter 16, han landet på 36 meter i sitt lengste hopp.

Tromsø Skiklubb hopp dominerte

Det ble vinnere fra Tromsø skiklubb hopp i de fleste aldersbestemte klassene under helgas KM i hopp. I klasse gutter 16 ble Martin Andre Krogh fra Tromsø Skiklubb hopp KM-vinner, i klasse gutter 13 ble Jørgen Andreas Pettersen fra Tromsø skiklubb hopp vinner, og i klasse junior ble Tor Magnus Pettersen fra Tromsø skiklubb hopp kretsmester.

Ivar Solberg - «Mr. Skjæråsen

Odd Thomassen forteller at hoppanlegget i Skjærhaugen første gang ble bygd i 1920, men i 2006 ble ei renovering og ombygging av anlegget igangsatt. Odd Thomassen forteller at man i dag har 6 hoppbakker i bruk - fra 5 meter og opptil 65 meter, samt at man har ei skiløype ved anlegget på 1,7 kilometer.

– Rennleder og speaker på søndag var som vanlig «Mr. Skjæråsen» - Ivar Solberg, forteller Odd.

– Han gjør en formidabel jobb for hoppsporten her i Øverbygd, og det er takket være ham at vi har et så godt hoppmiljø her oppe, sier han.

– Kombinert er en sport som i flere år har vært nede, og her i Øverbygdhopp jobber vi for å få opp interessen for kombinert. Derfor er det gledelig at det stilte 11 deltakere i kombinert på søndag.