Hanssen ønsket i fjor å gi seg. Da var Arild Braathen klar til å ta over, men grunnet sykdom endte det med at Hanssen fortsatte et år til.

Heller ikke i år har klubben klart å finne en erstatter til ledervervet. Dermed gyver Herleif Hanssen løs på sitt sjuende år som leder i FIL Fotball.

– Valgkomitéen med Roger Magnussen og Beate Seljenes i spissen, har vært i kontakt med et veldig stort antall kandidater. Mange har vurdert og vært fristet, men da datoen for årsmøtet kom var det ingen som sto klar. For å få kabalen til å gå opp tenkte jeg at jeg tar ett år til, sier Hanssen til Folkebladet.

Finnsnes IL Fotball har lagt bak seg et tøft år, både sportslig og økonomisk.

– Vi hadde et tøft år med Ivar Holand som var sykemeldt store deler av året, som endte med at han sa opp. Han klarte ikke å være i miljøet på grunn av det som skjedde med dannelsen av Varden. Da ble det utrolig mye på meg og heldigvis har vi mange gode hjelpere som tok den daglige støyten.

200.000 i minus

Totalt ble det et underskudd på drøye 200.000 kroner for klubben i 2017.

– Det høres ille ut og det er ille. Men sett i lys av det som skjedde, er jeg imponert av at i klarte å komme såpass bra ut fra det.

– Hvordan blir det å gå løs på nok et år som leder?

– Det blir sjuende året mitt og man begynner å få gode rutiner. Det er tøffe tak, det handler om penger, penger og penger. Hadde vi hatt økonomien på plass ville ting vært mye enklere. Det er tungt å jobbe når man hele tiden er på etterskudd. Hadde vi hatt en stor pengesekk, den trenger forsåvidt ikke å være så stor, men bare det å være på plussiden hadde det vært lettere.

– Hvordan er utsiktene for 2018?

– Vi har skjært til beinet der det går an å skjære. Vi budsjetterer med et overskudd på 250.000 kroner. Skal vi klare det betinger det at vi salg av Grønn Genser, Eat Move Sleep Cup og Finnsnes i Fest, som er de store inntektsbringende tiltakene, går som forutsett. Vi er veldig avhengige av det, sier Hanssen.

Styret har også en annen sammensetning nå. Kjell Heitmann og Hugo Nordnes er ferdige som styremedlemmer. Inn har Hugo Laksmark og Per Vidar Johnsen kommet.

– Jeg kjenner dem ikke noe særlig fra før av, men har stor tro på at de kan gjøre en god jobb. Det blir et spennende år, sier Hanssen.

Banen var grønn — så hvit igjen

Han har gitt seg på Tools og har nå et pause fra arbeidslivet.

– Betyr det full pupp med FIL Fotball fremover?

– Om ikke full, så betyr det mer selvfølgelig. Akkurat nå har jeg tid til å være her. Jeg har planer om å dra igang noe for meg selv, men tenkte jeg skulle ha meg en pause først. Jeg har også et par jobbtilbud jeg skal vurdere, så hva vi ender med bestemmer jeg meg for i løpet av uka.

Hanssen brukte hele helgen sammen med Steinar Johansen på å rydde banen for snø. Og banen var grønn i en kort periode.

– Fredag var det blåst, da var det grønn bane. Så våket vi lørdag morgen med 35 centimeter snø. Da var det bare å hive på seg klærne og kjøre igang. Vi jobbet hele lørdag og mange timer på søndag, så i går ettermiddag var det flotte forhold. I dag laver snøen ned igjen. Selv om det ikke er de store mengdene er det frustrerende nok. Det er under en uke til seriestart, så jeg håper været snur slik at vi får avviklet kampen.

data-widget="video@loadPlayer" data-videoid="21448" data-width="data-width" data-height="data-height" data-vendor="folkebladet" data-context="relation" data-src="https://cdn.stream.schibsted.media/player/3.27.0/player.next.min.js" data-autoplay="false" data-category="nyheter" data-preroll="14093338" data-publisher="no-folkebladet" data-publishergroup="polaris" data-member="9700" data-supplytype="web_desktop" data-platform="classic">