I treningskampen mot Skarp fikk FIL-trener Alexander Samuelsen tips fra linjedommeren om en kroatisk spiller som skulle flytte til Tromsø — og som jaktet en ny klubb.

Etter kun én uke på trening og én internkamp, hadde Samuelsen sett nok. Mandag kveld ble FIL og Jovan Radocaj enige om en amatørkontrakt.

– Det er litt tilfeldig at den casen kom opp. I utgangspunktet ser man alltid etter muligheter til å forbedre seg, men vi var i utgangspunktet ikke ute etter noe nå like før seriestart. Men i treningskampen mot Skarp kom en av linjedommerne og fortalte om en spiller som ville finne seg en klubb i Tromsø. Fra det har vi hatt han på trening og på internkamp i helga. Han har vist at han er en solid spiller. Så vi ble enige om en amatørkontrakt med han i går, sier Finnsnes-trener Alexander Samuelsen.

- Voksen spiller

Han beskriver den 22-årige midtstopperen som moden for alderen.

– Han er duellsterk og har punch i spillet sitt. Han har en litt østeuropeisk mentalitet der han synes det artigste i verden er å vinne ballen. Det kommer man til å få se. Han virker som en solid type som er veldig voksen for alderen.

Radocaj spilte forrige sesong i den svenske klubben IFK Åmål, som spiller i svensk 3.-divisjon. Før det har han spilt i de serbiske 1.-divisjonsklubbene Cukaricki, OFK Beograd och Zemun.

Neppe klar til helgen

Samuelsen er i tvil om Radocaj blir spilleklar allerede til serieåpningen mot Skjervøy førstkommende lørdag.

– Han spilte i Sverige i fjor og slik jeg har forstått regelverket kan det ta opptil 30 dager å få spilletillatelsen.

– Jeg hadde ikke signert en spiller fra utlandet uten at jeg følte han tilførte noe. Jeg ser i treningshverdagen at han tilfører litt mer råskap på treningene. Det er med på å heve kvaliteten. Det håper jeg kan føres over i match.