For byens beste volleyballag avgjøres det hele på lørdag.

Da møter de henholdsvis Sortland og BK Tromsø 2 på hjemmebane i gymsalen på Finnsnes ungdomsskole.

Med seier 3-0 eller 3-1 i begge kampene vil Finnsnes VBK plukke med seg totalt seks poeng. Før helgen ligger de fem poeng bak serieleder Øksil, som har to kamper flere enn Finnsnes og er ferdigspilt for sesongen. Hvis Finnsnes gjør jobben i begge kampene vil de altså vinne serien poenget foran Øksil.

– Vi ser frem til helgen. Vi gleder oss. Vi skal gi full trykk og satse på at det holder inn, sier spillende leder i Finnsnes VBK, Bjørn-Viggo Larsen.

Store favoritter

Hjemmelaget er store favoritter mot begge lagene. Sortland og BK Tromsø 2 ligger på de to nederste plassene på tabellen og ble begge slått av Finnsnes tidligere i sesongen.

– Vi vet ikke hva BK kommer med. Vi har slått dem tidligere, men er spente på hva de kommer med av folk. Sortland slo vi kun 3-2 tidligere i år, så vi er vel å spente på hva som møter oss der, sier Larsen.

– Men jeg forventer at hvis vi har en bra nok dag, så vinner 3-0 eller 3-1.

Selv om Finnsnes VBK skulle vinne serien, er de ikke interessert i å rykke opp til 1.-divisjon.

– Stallen er ikke stor nok. Går man opp en divisjon inneværer det 7-8 reiser til Gardermoen og videre derfra. Det blir uaktuelt for oss.

– Vi er med for å ha det gøy og vil satse mer seriøst på ungdommer som vi får opp.

Spennende oppgjør på Silsand

På andre siden av broen i Silsandhallen, er Senja IBK vert for den siste seriehelgen i 3.-divisjon og U14-serien.

De møter BK 9000 2 på lørdag og avslutter sesongen mot TSI 2 søndag.

Senja leder serien med ett poeng foran Narvik. Med seier i begge helgens kamper er dermed Senja sikret seriemesterskapet.

– Vi møter relativ tøff motstand i begge kampene. Det vil bli to jevne kamper. Vi vant 10-9 over BK 9000 tidligere i år og spilte uavgjort mot TSI 2, sier spillende trener og leder i klubben, Kristian Meier.

Før sesongen var det usikkerhet om klubben i det hele tatt kunne stille lag. Sju måneder senere har klubben seriemesterskapets skjebne i sine egne hender.

– I forhold til at vi hadde et krisemøte før sesongen der vi vurderte å trekke laget, vil det være over all forventning å kunne ta seriegull. Det er stort, sier Meier.

Han skryter av humøret og spillegleden i troppen, som han mener er lagets beste styrke.

– Det er ikke noen taktisk eller systemmessig genistrek som er gjort, men vi har en sinnssyk glede med å spille og humøret i troppen er bra.

Han oppfordrer publikum som vil se spennende og jevne kamper om å ta turen til Silsandhallen.

– Alle kampene i helgen blir tette og jevne. For publikum er det bare å komme å se morsomme kamper med mye fart og god trøkk.

Meier forteller at klubben ungdomslag også avslutter sesongen i helgen med to kamper mot suverene Harstad.

– De tar garantert tredjeplassen i serien. Slår de Harstad i begge kampene tar de sølvet. Men det skal bli en tøff oppgave, Harstad er serieleder og ubeseiret i år.

VIL VÆRE STORT: Senja IBK vurderte å trekke laget sitt i høst. Nå har de alle tiders mulighet til å bli seriemester i 3.-divisjon. På bildet er spillende trener Kristian Meier. Foto: Eirik Dahl Foto: Eirik Dahl