Harstad var regnet som klar favoritt foran cupkvalifiseringen mandag kveld på Rustahøgda. Det var da også bortelaget som startet kampen med å produsere den ene farlige målsjansen etter den andre foran målstreken til SIF-keeper Jørn Ivar Kroken.

Etter kvarteret smalt ballen i stolperota til høyre for SIF-keeperen, og returen satte Christian Ellefsen i nettmaskene. Men dommer Kevin Bakketun Hjelmseth annulerte scoringen for offside. Fem minutter smalt det hardt i krysset da dagens tomålsscorer hos HIL sendte av gårde et skudd som var bare få centimetre fra å havne i mål. At HIL greide å gå til pause uten å score var i seg selv en prestasjon, med minst sju avslutninger mot mål.

Rotet vekk 2-0 ledelse

Med et konstant trykk mot Salangen måtte ei scoring komme til slutt. Den kom typisk nok da SIF-keeperen og en av backene ikke jobbet godt nok sammen. Det utnyttet Viktor Framvik og smelte inn ballen fra skrått hold. Ikke lenge etter var det klart for tomålsledelse da Lauri Samuli Latila våkent smelte ballen i mål fra rundt ti meter uten at noen av SIF-forsvarerne klarte å stoppe ballen.

Rotet vekk sikker ledelse

Med klart spilleorvertak og 2-0 ledelse så det ut til å bære mot en grei seier for gjestene. Men først dukket Adrian Fjeldstad opp like foran mål og fikk smelt ballen i nettmaskene, og like før kampen var over vant Vegard Mortensen en duell med HIL-keeperen og satte ballen i mål. En kraftig smekk for HIL som nok var sikker da på seieren.

Så ordnet Viktot Framvik det hele for Harstad da han ti minutter ute i den første ekstraomgangen mottok ballen på venstrekanten, og puttet ballen i mål.

– Jeg er uansett stolt over den måten laget sto opp mot HIL som var klar favoritt på forhånd, sa SIF-trener Andreas Seipajärvi etter kampen.

MER ENN NOK Å GJØRE: Salangen-keeper Jørn Ivar Kroken i mange tøff dueller med HIL-spillerne. Her har han snappet oppballen foran Harstads Kristian Ellefsen. Foto: Stein Wilhelmsen