Etter bare fire minutter var det klart for den første BOIF-scoringen. Ballen som ble slått inn fra høyrekanten sendte Sigurd Alterskjær Eriksen i nettmaskene med brystkassen da han var påpasselig framme. Syv minutter senere var det Fredrik Nymo Granheim som var framme på corner og sørget for 2-0 ledelse, mens den tredje raske scoringen ble besørget av Adrian Nymo Melseth da han lurt og våkent slo ballen under en utspilt Varden-keeper Preben Karlsen.

Varden reduserte da BOIF laget selvmål, mens Mathias Nymo laget 5-1 da et hardt skuddet fra rundt 20 meter ble slått i eget nett av Varden-keeperen. Kampen var i realiteten avgjort før pause.

Klarte aldri å slå tilbake

Denne åpningen klarte Varden aldri å svare helt på, selv om laget reiste seg etter en tafatt åpning og forhindret at BOIF fortsatte nedsablingen.

– Det var den dårlige åpningen fra vår side som gjorde at vi aldri klarte å gi BOIF kamp denne gangen, sa Varden-trener Mats Nordmo etter at lagets hans måtte forlate storhallen på Rustahøgda med 2-5 tap søndag kveld.

- Med en så elendig åpning gjorde vi det hele veldig vanskelig for oss. De tre målene som kom skal i utgangspunktet være lette å unngå, men det klarte vi altså ikke, og da ble det å innhente denne raske ledelsen til BOIF en svært tung oppgave.

Mats Nordmo sier at tapet til tross er han fornøyd med innsatsen fra laget sitt.

– Vi må jo bare erkjenne at BOIF var hakket bedre enn oss, men det er likevel mange lyspunkter vi kan ta med oss videre fra dette oppgjøret, sa Nordmo like etter kampen søndag kveld.

Møter Fløya i neste cupkamp

BOIF-trener Jonas Bang sier at de raske scoringene i starten gjorde at laget falt litt nedpå utover i kampen.

– Vi hadde jo full kontroll på denne kampen, og gjorde egentlig bare det vi måtte for å videre i kvaliken. Første omgang fra vår side var veldig god, mens vi falt en del nedpå etter pause.

Bang sier at BOIF nå skal møte Fløya til den siste kvalik-kampen som gir rett til å spille første ordinære rundt i juniorcupen. Han sier at denne kampen kan bli satt opp i denne uken, og at den vil bli spilt i Tromsø.

MØTER FLØYA: Jesper Simonsen (t.v.) og BOIF møter Fløya i neste kvalik-kamp i cupen. Til høyre ser vi Varden-spilleren Tobias Karlsen. Foto: Stein Wilhelmsen