Første møte mellom tvillingene var i en treningskamp tirsdag kveld der Finnsnes gikk seirende ut med 4–3-seier.

– Første halvtimen var vi ikke i nærheten og de ledet 3–0, men så nærmet vi oss og det ble ikke stygge siffer, sier Julian Aloyseous til iTromsø.

Selv om Finnsnes vant 4–3, var det Julian som tok første stikk i brødreduellen.

– Artig å spille mot broderen. Jeg scoret to mål, mens han bommet på åpent mål, så det var deilig, flirer Julian.

– Jeg har jo lyst til at han skal lykkes også, så det er fint han scorer to mål, men det viktigste er jo å vinne, er stikket tilbake fra broren Thomas.

Ikke første gang

Aloyseous-tvillingene har fulgt hverandre som erteris hele karrieren. De har spilt i lag på Sortland, Finnsnes, Krokelvdalen, Skarp og for futsallaget Vesterålen futsal.

De var begge sentrale spillere i Skarps opprykk fra 4. til 3.-divisjon i fjor. Men nå skal altså Thomas spille for Finnsnes, som rykket ned fra 3. til 2.-divisjon.

– Vi har stort sett spilt i lag hele tiden. Sist vi spilte mot hverandre var i 2011 da broderen spilte for Junkeren og jeg for Sortland, så det har skjedd én gang før at vi har spilt mot hverandre, forteller Julian.

– Vi spiller stort sett alltid i lag, men jeg håper jo at vi slår Skarp over to kamper i år. Hvis vi vinner og han spiller bra, er jeg fornøyd, sier Thomas.

– Kjedelig at han dro

Julian Aloyseous legger ikke skjul på at han aller helst skulle sett at broren ble i klubben.

– Det er litt kjedelig, men karrieremessig var det bra for han å dra til Finnsnes, siden han får jobbet med det han er utdannet til, sier Julian.

Thomas Aloyseous er i ferd med å fullføre fysioterapistudiene og har fått en rolle i Finnsnes som spillende fysisk trener.

– Det er litt kjedelig at vi ikke spiller sammen. Mye av motivasjonen med å holde på er jo å trene sammen og spille med ham. Nå får jeg bare prøve å skifte motivasjonen til å knuse han i år, så får vi se hva som skjer til neste år, sier Julian Aloyseous, som har trua på at Skarp skal bite godt fra seg i 3.-divisjon i år.

– Jeg tror ikke vi skal kjempe om nedrykk i år. Jeg tror Sondre Flaat er god for 15–20 mål, og vi har fått inn mange gode spillere. Vi har harde mål om å bli nummer tre-lag i byen, altså bedre enn Fløya, og det tror jeg er mulig, sier Julian Aloyseous.

Tror på Skarp-retur

Thomas Aloyseous ser for seg Skarp-retur og at brødrene spiller sammen igjen.

– Det gjør vi helt sikkert. Vi er begge glad i å spille fotball, så blir jeg i Tromsø, spiller vi sikkert i Skarp igjen, men jeg tok overgang til Finnsnes nå på grunn av rollen som fysisk trener og spiller. Jeg starte i januar og det er en veldig spennende rolle, som går rett på det jeg studerer meg ferdig til nå, sier Thomas Aloyseous, som nylig har tilbrakt to dager på Alfheim for å suge til seg kunnskap som fysisk trenerrollen på elitenivå.

– Vi gjør mye bra i FIL, men ser også at det er mye vi kan gjøre annerledes, sier han.

Skarp tok seg lekende lett til 2. kvalikrunde i NM med 7–0-seier mot Nordkjosbotn. Onsdag etter påske kommer første store test når de tar imot Fløya. Prestisje og en billett til 1. ordinære runde i cupen står på spill.

– Det hadde vært utrolig moro og kommet til 1. runde på bekostning av Fløya, og få TIL eller et annet storlag, sier Julian Aloyseous.