Forholdene under årets utgave av turrennet Spanstind Rundt i Lavangen skjærtorsdag bød på dramatiske værforhold som vekslet mellom snøbyger, vind og tilløp til sol.

Tryna

Mest drama ble det for Anna Svendsen som lå tett i rygg på noen av de beste herreløperne.

– Jeg tryna i bakken to og en halv kilometer før mål og mist bindingen og tenkte at nå kommer jeg ikke til mål. Heldigvis så kom han Rune og så fikk jeg låne skia hans så han redda meg i dag, sier en smilende Svendsen og gir Rune Strømholt en klem etter målgangen.

Men samtidig er hun klar på at hun samtidig tapte muligheten til å ta sin egen rekordtid på 1.05.25. med et minutt og 15 sekunder. Hun vant også spurtpremien på 1500 kroner på toppen.

Jaget bak

Martin Mikkelsen, Medkila Skilag vant på herresida men bak jaget både Eirik Mikkelsen og Erik Valnes fra Boif som er U-VM vinner fra i år. Rutinerte Mikkelsen vant forskriftsmessig for fjerde gang i år og tok spurtprisen på toppen og kunne i likhet med Anna Svendsen dermed ta med seg 5000 kroner i pengepremier hjem.

- Et renn som passer meg godt der jeg får brukt kapasiteten min, sier Mikkelsen etter målgang. – Jeg hadde ikke sjans i første bakken, men satset på å gå fort i det slake partiet på fjellet, tok litt innpå Martin men hadde ikke krefter i de siste bakkene, sier Erik Valnes som tok tredjeplassen bak Eirik Mikkelsen.

Martin Mikkelsen tok spurtpremien på toppen og vant årets utgave av Spanstind rundt med god margin. Foto: ulf Antonsen