I fjor bidro bergensmilliardæren Mohn med 100.000 kroner til det nyoppstartede samarbeidslaget Senja/Finnsnes.

I år har Mohn og hans kompanjong i nord, Kjell Kolbeinsen, bestemt seg for å doble pengebeløpet — og spytter dermed inn 200.000 kroner til samarbeidslaget.

– Vi går inn med penger. Vi fortsetter det vi holdt på med i fjor, bekrefter Kjell Kolbeinsen til Folkebladet.

Han begrunner valget om å fortsette støtten slik:

– De har vist veldig fine takter. Damelaget har, i motsetning til mannfolkene, fått til et veldig godt samarbeid. I tillegg har de fått veldig gode resultater. De vant serien og rykket opp til 2. divisjon. De har gjort det veldig bra og det er grunnen til at vi går inn med litt mer penger, sier Kolbeinsen.

Trener for Senja/FIL, Jimmy Nilsen, er naturlig nok fra seg av begeistring for bidraget.

– Det er helt fantastisk å ha sånne folk. Vi må ikke glemme Kjell Kolbeinsen, hadde det ikke vært for han hadde ikke de pengene vært her. Uten Kjell hadde ikke Trond visst hva Senja/FIL var. Det som er spesielt artig er at vi aldri har bedt dem om ei krone. Kjell tok kontakt med for at vi klarte å samarbeide på tvers av bruka. Det valgte han å belønne og vi er dem evig takknemlig, sier Nilsen.

Treningsleir i Danmark

Deler av midlene fra de gavmilde vennene til samarbeidslaget brukes på treningsleir i Danmark.

Like over påske, 5.-8. april, reiser Senja/FIL til Billund i Danmark på treningsleir. Der skal laget blant annet møte Silkeborgs U23- og U19-lag i to treningskamper.

– Det blir god motstand. Det er talenter som banker på døren for å spille i den øverste ligaen i Danmark, så det blir veldig god matching for jentene, sier Truls Hallen, som har sydd sammen opplegget på treningsleiren.

Han er ansatt i TIL og har en halv stilling i Alfheim Arena, der Kjell Kolbeisen er styreleder. Det er gjennom den koblingen han har blitt engasjert til å organisere turen.

– Det ligger 3-4 baner og venter på oss der nede, så det er plass til å få til hva som helst der, sier Hallen.

– Vi får bare håpe på mindre snø enn hjemme i alle fall, så vi slipper å måke der nede, ler han.

Hallen skal selv kjøre i alle fall den første økten på leiren. I tillegg til trening og kamper, håper de å få sett både en toppseriekamp og en superligakamp i løpet av oppholdet.

Flere nye ansikter

I helgen spilte Senja/FIL to treningskamper mot henholdsvis Bardu/Salangen (seier 9-0) og 2. divisjonslaget Håkvik (seier 5-1).

– Det er ikke annet enn trening, selv om vi får på oss drakter. Det er en liten tentamen for å se hvordan vi ligger an i forhold til det vi har jobbet med. Det er veldig greit å få noen gjennomkjøringer, sier hovedtrener Jimmy Nilsen.

Tidligere i vinter tapte de 3-0 for avdelingskollega Tromsø, en kamp som ble blåst av etter 80 minutter grunnet store snømengder.

– De er nok favoritter i mine øyne i divisjonen. Det jeg har hørt er at de aller fleste lagene, bortsett fra TUIL, har forsterket seg kraftig. Hovedforskjellen i år er uansett at det er atskillig mer fysikk enn i 3. divisjon, samt et mye høyere tempo.

Senja/FIL har selv fått inn seks tilvekster fra i fjor: Marit Sofie Bergheim, Amalie Haugnes, Naomi Nordås, Lene Haugland, Grethe Wassbakk og Linn Leirset.

– Er dere der dere skal være halvannen måned før seriestart?

– I forhold til spill på stor bane, så er vi lenger enn i fjor. Men vi er litt bak når det gjelder utholdenhet. Vi er ikke like godt trent som på samme tid i fjor. Det må vi nok jobbe litt med fremover mot seriestart.

– Men når det er sagt, så føler jeg at vie r i ok rute. Det er enda halvannen måned til seriestart og vi skal matche oss godt utover. Vi skal stille godt forberedt til 5. mai.

Da venter Polarstjernen på Senja stadion i første serierunde.

Milliardær og Senja/FIL-venn Trond Mohn gir også i år penger til samarbeidslaget. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Senja/FIL spilte i helgen to treningskamper. Her er Sofie Sørensen i aksjon mot Håkvik. Foto: Stein Wilhelmsen