I helgen tok han tre gull av tre mulige i det svenske mesterskapet. Fredag ble det stafett-gull sammen med Elisabeth Högberg. Lørdag vant han sprinten, mens han søndag komfortabelt holdt unna konkurrentene på jaktstarten.

– Det var en bra helg med gode løp. Det var artig å kunne gå ut på sisterunden på jaktstarten uten å stresse seg helt i hjel. Tre gull av tre mulige, det er artig, sier Stenersen.

Reiste seg etter kollaps

Han har mildt sagt hatt en tøff vinter med svake resultater både i verdenscupen og IBU-cupen. Da han gikk for OL-plass i verdenscupen i Ruhpolding, endte det med kollaps på stafetten og en hastetur med ambulanse til sykehuset.

– Det har vært en tung sesong. OL har vært målet de siste tre årene og jeg hadde siktet innstilt på det. Spesielt stafetten i OL har jeg tenkt lenge at jeg skulle gå, sier Stenersen.

Men som kjent ble han etter svake resultater og kollaps i verdenscupen vraket til mesterskapet.

– Uttaket i seg selv var greit. Jeg hadde ingenting i OL å gjøre. Spikeren i kista var kollapsen i Ruhpolding. Men det som er mest ergerlig er at man ikke fikk kroppen til å fungere som man ville, slik det fungerte i fjor sommer og høst. Man stilte jo seg selv spørsmålet om hva det er som ikke funker.

– Ny kropp

Svaret ble etter flere undersøkelser i Stockholm å kutte ut hvete og melkeproteiner i kosten — samt at han fikk bort en parasitt i kroppen.

– Så har jeg lagt om treningen og kjenner at det fungerer igjen. Jeg føler jeg har fått en helt ny kropp som har begynt å fungere for alvor. Det er artig, sier Stenersen.

– Jeg føler jeg virkelig har vendt skuta og det føles utrolig bra med tanke på videre satsing. Neste mål er VM på hjemmebane neste år. OL er over og det får man ikke gjort noe med. Da er det bare å stille inn siktet på neste mål.

Det svenske mesterskapet gikk uten de største profilene som var opptatt med verdenscup i Russland.

– Det hadde vært artig å se hvordan man stod seg mot dem. Samtidig føler jeg det er en helt annen kropp i skisporet, så jeg skulle gitt dem kamp.

Vil sikte mot Kina-OL

Selv om OL gikk fløyten i år, er ikke Stenersen avvisende til å sikte seg inn mot OL i Beijing om knappe fire år.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å få være med i OL, så jeg vil aboslutt sikte dit. Men jeg har ikke alt for mange tanker om det. Det er fire år til. I eliteidretten i dag balanserer man på en knivsegg på alt. Det er mange biter som skal på plass for å være med helt i toppen. Først og fremst er målet VM neste år. Får jeg det til å funke som jeg vil, ser absolutt for meg et OL, sier han.

Sesongen er på hell og fremover blir det ingen større konkurranser på Målselv-mannen.

– Det er den såkalte feriemåneden som starter nå. Det blir noen små konkurranser her og der, samt at det er noe sponsorjobb som må gjøres. Jeg blir nok å ta meg noen turer på fjellet med samboer og hunder og bare gjøre artige ting.