Varden tok ledelsen ved Torgeir Berntsen på straffe etter 14. minutter, før FK Senja utlignet til 1-1 ved Shahwali Akbari etter en corner i det 35. minutt.

Det sto ikke 1-1 lenge. Etter 40 minutter gjorde Torgeir Berntsen sitt andre for dagen når han satte inn 2-1. Det var også stillingen til pause.

Andreomgangen åpnet med et smell og det kom tre scoringer i løpet av de første ti minuttene.

Først økte Sander Ratkje Olsen til 3-1 etter 47 minutter. Så reduserte Torben Alapnes Århus til 3-2 for FK Senja etter 52 minutter med et langskudd.

–Tar med oss dette

Etter 55 minutter satte Torgeir Berntsen inn 4-2 til Varden og dermed fikk han sitt hattrick for dagen.

I det kampen gikk mot slutten og det så ut til å bli 4-2 fikk Varden sin andre straffe for dagen. Den satte Runar Brynjulfsen sikkert i mål. Dermed endte det 5-2 til Varden.

Nå møter de BOIF i neste runde, 2. påskedag.

Varden-trener Svein-Arne Fosseng var naturligvis fornøyd med seier og avansement.

– Ja, det er klart det smaker godt å gå videre. Vi har spilt lite treningskamper, så det var litt usikkerhet før kampen, men vi får en del svar. Vi tar med oss at vi vinner, så har vi ny kamp om litt over en uke, sier Fosseng, som trener laget sammen med Mats Nordmo.

Han var spesielt fornøyd med det laget leverte i 2. omgang.

– Da trykker vi på litt ekstra og da kommer målene også. Så da får vi betalt for det vi gjør, sier han, og fortsetter:

– Guttene var også litt usikker før kampen på hvor vi sto, så det er mange ting vi får svar på i en sånn her kamp. Så vi er veldig fornøyd, sier han.

Tøff motstand

Varden-treneren tror de vil få tøffere motstand når BOIF står på motsatt banehalvdel 2. påskedag.

– Da møter vi et mye bedre lag, vil jeg tro. Men vi får se, vi tar den kampen også, så tar vi det derfra, sier Fosseng.

– Har dere ambisjoner om å gå langt i cupen?

– Det blir et litt kjedelig svar med at vi tar en kamp om gangen. Vi har fått trent lite på stor bane og spilt lite kamper. Vi er fornøyd med å gå videre, så får vi en ny match. Nå skal vi omstille oss til den, så skal vi nok slå fra oss litt der også, avslutter han.