Fredrik Mack Rørvik stilte ikke til start på fredagens normal-distanse, en distanse Alexander Os vant med god margin til tross for ni bom.

Lørdag var det knyttet mer spenning til hvem som skulle stikke av med seieren i senior-klassen, når Målselv-skiskytteren Fredrik Mack Rørvik sto på startstreken.

Med bare 6/10 treff ble det tøft for Mack Rørvik, og han endte på 2.plass, litt over to minutter bak Os som hadde 7/10 treff på standplass.

– Det er bekmørkt, det er ikke noe annet enn det å si dessverre. Det er sløvhet over hele linja på standplass, selv om ligg-skytinga for så vidt var helt grei, sier Mack Rørvik til Folkebladet etter målgang.

Han har skutt godt hele sesongen og har en treffprosent på rundt 90. Derfor var 6/10, eller 60% treff om du vil, godt under det nivået han vanligvis ligger på.

– Jeg ødelegger mye med å skyte så dårlig, så det er veldig «dritt». Jeg er rimelig oppgitt, ja, sier den Lillehammer-bosatte 23-åringen.

Fortsatt tungt i sporet

Etter at farta i sporet var bra tidlig i sesongen, har det bare gått tyngre og tyngre, uten at han selv har hatt forklaringen på hvorfor. Etter lørdagens sprint forteller han at det fortsatt er tungt.

– Ja, det er like tungt enda. Jeg vet liksom ikke helt hva som er galt. Man må kanskje bare tvinge seg til å hvile. Det har vært mye toppturer, mye kjøring og mye totalbelastning, så det er kanskje det som gjør det, undres han.

Forrige renn han gikk var i Norgescupen på Voss for to uker siden. Etter det uttalte han at han måtte dra hjem og prøve å snu på hver stein for å finne ut hvorfor langrennsformen er som den er. To uker etterpå har han imidlertid funnet ut lite nytt.

– Jeg har ikke funnet ut noe. Jeg har prøvd å kutte ned på skate for å hvile den muskulaturen, men det har ikke hjulpet i det hele tatt. Det er kanskje trening kroppen har fått nok av rett og slett, sier han.

Du har kanskje behov for en god ferie nå?

– Jeg kjenner at jeg trenger en ferie, ja. Det er ingen tvil om det.

Gøy med hjemmebane

Det som imidlertid gjorde at det ikke var fullstendig helsvart, er at det var gøy å komme tilbake til hjemlige trakter og gå løp her.

– Det er det som er gøy. Det er det som gjør at dette ikke er helt skikkelig nedtur. Det er veldig gøy å gå og det er jo fin standplass og løyper og alt mulig. Så er det en vanvittig dugnadsånd som ligger bak også, sier han.

Forholdene kunne heller ikke vært stort bedre.

– Det kunne ikke det. Eller, for min del kunne det gjerne glidd bedre i snøen. Det er trått og kaldt om natta, så man merker det.

Søndag er det fellestart i NNM for løperne fra 17 år og oppover, og da ønsker Mack Rørvik å revansjere lørdagens skuffelse, og også klare å slå Alexander Os.

– Jeg må skyte bedre i alle fall. Jeg må bare henge på i sporet og gjøre en bedre jobb enn han på standplass, så kan det bli bra.

– Hvor mange treff må du ha for å slå han i morgen?

– Jeg må skyte 20 treff i morgen om jeg skal ha en sjans. Så det er det man må gå for, avslutter han.