For omlag to uker siden uttalte avtroppende leder i BOIF, Thomas Valnes, at klubben manglet kandidater til ledervervene i klubben, og at mangelen på kandidater til vervene til slutt ville få konsekvenser for klubben.

– Per nå mangler vi fullstendig kandidater til vervene. Dersom vi ikke klarer å få noen kandidater, må vi se på en løsning der vi konstituerer en av lederne i undergruppene som en midlertidig løsning, sa Valnes til Folkebladet 9.mars.

Sa nei flere ganger

Men på klubbens ekstraordinære styremøte, som fant sted torsdag kveld, ble det altså klart at Vegar Gystad er klubbens nye leder.

Alle undergruppene i BOIF, som ski, fotball, håndball og aktivitetsgruppa, hadde alle full dekning i styrene. Det er med andre ord utfordringene i klubbens hovedstyre som nå er løst.

– Jeg må innrømme at jeg på forespørsel flere ganger hadde takket nei til å bli leder fordi det passet veldig dårlig i livet mitt akkurat nå. Men så var det sånn at det faktisk var et reelt alternativ å løse opp hovedlaget på grunn av ledermangel. Det syntes jeg var for ille, sier Gystad til Nye Troms.

Har hatt ledervervet tidligere

Gystad, som opprinnelig er fra Jessheim, jobber til daglig som kommunalsjef for plan og utvikling i Balsfjord kommune. Tidligere har han blant annet vært sjef for Rema 1000-butikken på Bardufoss og kommunikasjonssjef i Hæren. Han har også tidligere hatt ledervervet i klubben og har også bidratt som fotballtrener. Da han var styreleder var han en av initiativtakerne til Bardufoss Storhall.

På torsdagens styremøte ble det også klart at Kjetil Strokkenes går fra å være styremedlem til å bli ny nestleder, mens Jeanette Hansen og Knut Wingstad ble valgt inn som styremedlemmer.

«Det er med vemodighet jeg nå tropper av som leder for BOIF, og det har vært en sann fryd å ha fått mulighet til å lede klubben. Takk for tilliten! Vegard Gystad tar nå meget betryggende over roret», skriver avtroppende leder Thomas Valnes på klubbens Facebookside.

Daglig leder

BOIF har et styrevedtak om å anstatte en daglig leder i klubben, i halv stilling, og det blir en av Gystads oppgaver nå. Stillingen kan kanskje kombineres med en stilling som daglig leder av Bardufoss Storhall, og i så måte kan klubben kanskje lyse ut en full stilling.