På fredagens normal-distanse fikk Målselvs Skiskyttere to innslag på pallen i 13-14 årsklassen for gutter, da Ole-Kristian Kvanli ble nummer to, mens Jørgen Berntsen sikret seg 3.plassen.

– Fornøyd

– Dette er jeg ganske fornøyd med, sier Ole-Kristian Kvanli etter sin 2.plass.

Ambisjonene på forhånd var imdlertid ikke så stor, siden han hadde nytt våpen på standplass.

– Egentlig ikke. Jeg har fått ny børse og skulle prøve den ut, men det gikk jo ganske bra, smiler han.

Kvanli skjøt 9/10 treff, og det var det aller siste skuddet som ikke gikk inn. Han var likevel godt fornøyd med 90 prosent treff på standplass.

– Jeg pleier å ligge ganske høyt, men vanligvis har jeg kanskje 6-7-8 treff, så jeg er fornøyd, sier Kvanli, som rangerer NNM høyt, og trekker kun fem Kvalfoss-sprinten som større.

Under fredagens løp var det fantastiske forhold med sol fra skyfri himmel og helt vindstille. Kvanli forteller også at han hadde gode ski, som moren hans hadde preparert til han. Likevel forteller han om et tungt løp.

– Det var sykt tungt å gå, det er jo nesten bare motbakker.

Lørdag fortsetter NNM, og Kvanli ønsker å ta seg helt til topps.

– Det blir å toppe dette, i alle fall å prøve på det, smiler han.

10/10 for første gang

For bronsevinner Jørgen Berntsen ble det en god opplevelse, spesielt på standplass. Med 10/10 treff — som den eneste i klassen sin — gjorde han noe han aldri har gjort i renn tidligere.

– Jeg overgikk det jeg vanligvis pleier. Dette er første gang jeg har 10/10 i et renn, forteller han, godt fornøyd med bronseplassen.

Det var stor spenning mot slutten av løpet i denne klassen når det kom til hvem som skulle ta 3. plassen. Berntsen gikk for harde livet på oppløpet og klarte 3. plassen, men det skilte bare ni sekunder ned til Eirik Frost fra Alta Skiskytterlag.

– Jeg var så sliten at jeg klarte ikke å høre noe, men jeg skjønte at det var tett, så da var det bare å gå alt jeg hadde, forteller han.

I jentenes 13-14 klasse tok Ingrid Alterskjær Eriksen fra Målselvs Skiskyttere bronsen med 8/10 treff. I seniorklassen for menn stakk ikke overraskende Alexander Os av med seieren. Målselvs Skiskytteres Espen Robert Johansen og Håvar Hovde Østvik fra Bardu IL fulgte på plassene bak.

BRONSE: Arrangørklubbens Ingrid Alterskjær Eriksen endte på 3.plass i 13-14 årsklassen for jenter. Foto: Mathias Brobakk Nordgård