Ankenes sikret sølvmedaljen etter at de slo nettopp Leknes 24-17 lørdag. Dermed var det bronsemedalje Bardu spilte for da de gjestet Leknes i Lofothallen søndag.

Men det endte i stedet opp med tap 33-30 og Bardu måtte dermed ta til takke med 4. plass i årets sesong.

– Det var andreplassen vi håpte på, men den glapp lørdag kveld. Med den spillerstallen vi måtte reise med i dag er det greit nok. Slik er det. Det tar vi med godt humør sier trener Terje Djupvik mens han er på tur hjem fra Lofoten i ruskeværet.

Sol-trøbbel

Til kampen mot Leknes hadde Djupvik forfall fra flere sentrale spillere. Dermed fikk flere ungjenter fra 16-årslaget sjansen mot Leknes.

– Vi har med noen yngre på 16-17 år, som står opp på banen og takler utmerket. Det var veldig artig å se. Det er positivt å ta med seg, sier Djupvik, som spesielt trekker frem Line Bjørnstrøm.

– Hun gjorde en meget god figur utpå der.

Bardu kom skjevt ut fra start mot Leknes og lå fem mål bak til pause. Noe av det må nok en irriterende sol gjennom vinduet i hallen ta skylden for.

– Det ene målet blir Barbro Kroken fintet totalt ut når hun har solen midt i ansiktet. Så hadde solen flyttet seg til målvakten, som rett og slett ikke så at det kom et skudd mot. Vi påpekte at dette ikke var bra. Jeg vet ikke hva regelboka sier om slikt, sier Djupvik, etterfulgt av litt latter.

Utelukker ikke å fortsette

– Hvordan vil du oppsummere sesongen?

– Jeg synes det hr vært veldig mye bra etterhvert som vi kom igang. De første kampene kom brått på den gjengen her. Hadde vi kommet igang tidlig og hatt hele spillerstallen tilgjengelig hele veien, da tror jeg Harstad skulle følt pusten av oss i ryggen. Så vi må være fornøyd med sesongen, sier Djupvik.

Om han blir å ha hovedansvaret neste sesong er han usikker på.

– Jeg ble jo hyret inn av Camilla (Dolmseth) og Barbro (Kroken) til å hjelpe til nå og da. Nå sitter jeg her på tur fra Leknes i snøstorm, humrer han.

– Kanskje kan man bidra med noe, men jeg må nok i tenkeboksen. Det er mye positivt, så jeg kan ikke utelukke det.

Han tror Bardu kan få et sterkt lag neste sesong.

– Jeg er usikker på hva det blir av spillermateriale, men det kommer en god del 16-åringer opp. De har mye i seg til å utrette noe også på et damelag. Hvis man beholder de som har vært med en god periode bør det borge for å bli et godt lag.