I over ett år har Sevat Heimdal fra Bardu sagt til både seg selv og venner at han skulle la håret spire og gro helt frem til han tok gull i NNM.

Og lørdag kunne han endelig slippe jubelen løs, både for NNM-gull og en planlagt fortynning i manken.

– Det blir deilig å få vekk håret. Jeg har irritert meg over det lenge, sier Heimdal, som forteller at han har vært inne på tanken å la håret vokse enda lenger.

Men den tanken har han slått fra seg.

– Det har vært et slit de siste seks månedene. Det har blitt langt, sier han.

God kontroll

Han forteller at han hadde god kontroll underveis i lørdagens 7,5 kilometer lange fellesstart i Mosjøen.

- Jeg synes det gikk ganske rolig egentlig. Jeg ble overrasket over hvor god form jeg er i. De andre bare datt av, bortsett fra én. Men jeg hadde masse krefter og hadde stor kontroll, sier Heimdal.

Han vant fem sekunder foran Preben Horven fra Bossmo og Ytteren IL.

- Han trynte i siste bakke, så jeg kunne gå rolig inn til mål. Han tråkket både på staven og skien min, men jeg følte jeg hadde god kontroll uansett, sier Heimdal.

Klippemaskin-jakt

Fredag tok han sølvmedalje og lrødag fulgte han altså opp med å gå helt til topps.

- Det føles veldig godt, sier Heimdal.

- Jeg har ikke gjort det bra i skøyting, men så får jeg det til i NNM. Det er jeg fornøyd med.

Om håret forsvinner lørdag eller om han venter til han er hjemme i Bardu vet han ikke.

– Jeg får se. Jeg har en kompis her nede med noen besteforeldre, så jeg skal se om de har noen barbermaskiner. Hvis ikke får jeg vente til jeg kommer hjem på søndag.

Tapte spurtduell

I menn 18 år ble det stor kniving om seieren. I spurtduellen måtte imidlertid Senja Skis Erik Nicolaisen se seg slått av Johannes Helsvig Nilsen. Dermed ble det sølv på fredagens gullgutt.

I menn 19/20 år ble det en sur fjerdeplass på Sivert Moen fra Mellembygd. Han var kun fire sekunder fra pallen på 20 kilometer klassisk.