Fredag vant hun fem kilometer fristil i kvinner 17 år. Lørdag fulgte hun opp med nok et gull. Da vant hun 10 kilometer fellesstart suverent.

– Jeg har ikke klart å få NNM-gull tidligere, så det var artig å få det til nå, sier Gulbrandsen til Folkebladet.

På lørdagens fellesstart gikk kvinner 17 år sammen med kvinner 18 år. Dermed gikk hun samtidig med storesøster Ingrid Andrea Gulbrandsen, som også sikret NNM-gull lørdag.

- Hun gikk ut like hardt som alltid fra start og gikk fra oss ganske fort. Da ble jeg liggende i en gruppe med tre 18-åringer og én 17-åring. Etter en runde, så satte jeg inn rykket og klarte å holde luken helt fram til mål, sier Gulbrandsen.

Kun slått av storesøster

Prestasjonen til Sørreisa-jenta, som representerer BOIF, var så god at hun hadde nest beste tid i klassen over — kun slått av storesøster Ingrid Andrea.

- Det er veldig artig når jeg får muligheten til å gå sammen med henne. Hun er veldig sterk og går gjerne rett ifra helt fra start.

Suksessen til storesøsteren de siste sesongene inspirerer henne.

– Det er artig å se at hun lykkes. Hun gjør det så bra og det motiverer meg også. Når vi er på trening hjelper hun meg. Hun drar ofte på intervall og jeg prøver å henge meg på så godt jeg kan. Det gjør at jeg får veldig god trening. Det har gjort at jeg er betraktelig mye bedre i år enn i fjor, sier Gulbrandsen.

Ingrid Andrea sier at hun og søsteren, sammen med resten av BOIF-laget, hadde lagt en slagplan før fellesstarten.

- Jeg trodde egentlig at Vilje skulle starte lenger bak, slik at jeg skulle holde tempoet litt nede i front slik at hun kunne komme seg opp. Men det klarte hun fint selv uten min hjelp, gliser hun.

- Morsomt

Hun har selv hatt en strålende sesong med gull i junior-NM og hittil to gull i NNM. At søsteren også har fått det til nå gleder henne.

– Det er veldig morsomt at hun får det til. På de tidligere nordnorske mesterskapene har hun vært akkurat bak til å få det ordentlig til. Hun kommer jo på andreplass i min klasse, så det er veldig bra.

Familien Gulbrandsen var forøvrig nære å kapre tre gull på samme dag. I jenter 13 år endte Tuva Mathea Gulbrandsen opp med sølv — kun to sekunder bak vinneren.

For Synne Arnesen har NNM-helga sålangt vært svært positiv. Fredag tok hun sitt niende gull i NNM totalt. Lørdag ble det antallet tosifret, etter at hun vant kvinner 19/20 år foran Bardus Johanne Heimdal.

I kvinner senior ble det nok en fjerdeplass på Merete Myrseth. Som fredag var det Anna Svendsen som ble nordnorsk mester.

Den gyldne ski-generasjonen til BOIF jubler etter en stor dag i NNM i Mosjøen. F.v. Silje Storaa, Ingrid Andrea Gulbrandsen, Lisa Amalie Valnes og Vilje Marie Gulbrandsen. Foto: Privat
Vilje Marie Gulbrandsen (i midten) kunne juble for sin aller første seier i NNM. Foto: Privat
Synne Arnesen kunne også juble for to gull på to dager. Foto: Privat