Etter en treg start på sesongen, har Bardu-maskineriet skutt fart i vinter. Det gjør at de nå foran siste seriekamp mot Leknes førstkommende søndag, har muligheten til å sikre seg medalje i 3.-divisjon.

Det har imidlertid tatt tid å få kampen berammet, og det har vært usikkerhet når den kom til å bli spilt.

– Vi sliter litt med folk som er borte. Men vi fant ut at vi måtte bare ta kampen, så får det gå som det går, sier trener Terje Djupvik til Folkebladet.

Må ha sølvhjelp

Det er tre lag som kjemper om andre-, tredje- og fjerdeplassen i serien. Rognan ligger best an per dags dato med 17 poeng. Samme poengsum har Ankenes, mens Bardu ligger på fjerdeplass med 16 poeng.

Ankenes og Bardu har imidlertid èn kamp til gode på Rognan. Begge møter Leknes i helgen og dermed kan begge sikre seg medalje om de tar hver sin seier.

For Bardu sin del blir de nødt til å håpe på at Ankenes roter bort poeng mot Leknes lørdag om de skal ha mulighet til å å ta sølvmedaljen.

– Medalje vil bety veldig mye. Det legges merke til at vi har spilt bra etter de tre første kampene var unnagjort. Da har vi virkelig bitt oss fast med de beste lagene. Det betyr også veldig mye for de aldersbestemte lagene. De ser at det er noe som foregår med A-laget, mener Djupvik.

Overrasket

Da Bardu og Leknes møttes hjemme i Barduhallen tidligere i sesongen vant Bardu komfortabelt 37-28.

– Vi vet ikke hva de stiller med nå. Vi slo dem nokså greit ved forrige anledning, så de er nok litt revansjesugen nå, sier han.

Med 5. plass forrige sesong og 9. plass året før der, har mange blitt overrasket over at Bardu denne sesongen ligger an til å ta medalje.

– Vi var vel egentlig ikke ansett som et lag som skulle ligge der vi ligger. Det gjør nok lagene litt skjerpet rundt omkring.

– Hva har dere gjort rett i år?

– Vi har vært tydelig på hva vi ønsker, ergo har vi kjørt inn systemer som man må forholde seg til som spiller. Det fungerer veldig bra. Jeg er veldig imponert over at vi har klart å få på plass så mange systemer, tidligere kalt for trekk. Da snakker vi om angrepstrekk.

– I tillegg har vi jobbet i første rekke med forsvaret for å få det tettere sammen. Vi har vært nødt til å få opp hastigheten, og hurtigheten og taklingene sitter lengre ute på banen enn hva de gjorde i de innledende kampene. Vi fikk de på plass, og da kom også kontringene på plass. det har vi plukket en del mål på, sier Djupvik.

Med flere forfall til skjebnekampen mot Leknes, tar han med seg flere av 16-åringene i klubben til Lofoten.

– De har spilt før, så vi prøver å ta med oss noen 16-åringer som er veldig hurtig. Det blir artig å få prøvd dem og la dem få matchet seg mot de eldre damene.