Svømmeren fra Setermoen Svømmeklubb nådde en ny milepæl i kortbane-EM i København like før jul i fjor da hun tok bronse på 100 meter medley.

I løpet av helgen kan hun nå en annen milepæl. Over 50 medaljer i NM på seniornivå.

Selv var hun ikke helt sikker på hvor mange medaljer hun hadde i NM.

– Jeg vet ikke, jeg har ikke telling. Jeg har aldri brydd meg om å telle. Men jeg tror det var snakk om over 40 en gang, sier Bjørnsen.

Gullkandidat

Det nøyaktige tallet er altså 47 medaljer, fordelt på 21 gull-, 18 sølv- og åtte bronsemedaljer, ifølge statistikken til medley.no.

I løpet av torsdag til søndag skal hun svømme i alt sju øvelser. I fem av dem må hun regne med å være blant favorittene til å ta gullet.

Hun har nemlig svømt raskest av alle i Norge det siste året både på 50 fri, 100 fri, 50 bryst, 100 bryst og 100 medley.

I tillegg skal hun svømme 50 butterfly og 100 butterfly. Der har hun «bare» fjerde- og sjette beste rankingtid inn mot NM.

– Men man skal aldri undervurdere konkurrentene. Noen øvelser er man ganske suveren på hvis man svømmer opp mot sine beste tider, med mindre det har skjedd stor framgang ellers i svømme-Norge. Men man skal være ydmyk også. Det er ikke tatt for gitt. Ingenting er bedre om jeg får litt konkurranse, sier Bjørnsen om favorittstempelet foran NM.

EM-fokus

Hun har imidlertid ikke lagt opp til noen toppform til NM.

– Det er ikke meningen at jeg skal være det. For meg blir dette mest en gjennomkjøring, sier Bjørnsen.

– Det kommer viktigere ting senere i sesongen og i sommer. NM er alltid kjekt og det kan jo gå fort i helgen, men det er EM i sommer som jeg har fokus på.

EM langbane arrangeres i Glascow i Skottland 3.-9. august.

Målsetningen for helgen er derfor å ha det mest mulig gøy i bassenget.

– Målet mitt er å kose meg og ha det gøy. Få en god trening ut av det. Jeg forventer egentlig ikke å sette noen personlige rekorder, men det er alltid gøy hvis man gjør det. Men det er ikke lagt opp til det, så jeg blir ikke kjempeskuffet om det ikke skjer.