Stoppet FIL-avansement

Finnsnes hodlt følge med BOIF i en halv omgang, men fra da av var det BOIF som kontrollerte inn 4-1 seier i innledende runde i NM-cupen for junior.

KJAPPERE OG FARLIGERE: Kenny Marblow (t.h. ) og BOIF hadde ingen problemer med å slå Finnsnes 4-1 i cupoppgjøret for junior i storhallen på Bardufoss mandag kveld. Her har Marblow rundet FIL-spilleren   Foto: Stein Wilhelmsen

FIL PÅ DEFENSIVEN: Her er FIL-s Mathias Tamrat i kamp med BOIF-spilleren Lars Lundamo.  Foto: Stein Wilhelmsen

sport

Før avspark var det klart at dette var to jevne lag som både har vunnet over hverandre og slått hverandre i tidligere oppgjør. Halve første omgang ble da også en svært jevn drakamp om å ha initiativet — faktisk var det Finnsnes som ei stund styrte det som foregikk ute på kunstgresset.

Kjappe kontringer

Men det varte bare til Mathias Nymo tilrev seg ballen på 20 meters hold og smalt den i nettmaskene utagbart for FIL-keeper Elias Nilsen Jakobsen.

Etter scoringen var det BOIF som stadig vekk raidet opp og ga FIL-forsvaret problemer med å avverge de kjappe kontringene. Og minuttet før pause var det Kenny Marblow som var våkent frampå og satte ballen i mål fra kort hold.

Klarte ikke å slå tilbake

20 minutter ut i andre omgang var det imidlertid klart for FIL-redusering da Joakim Andrè Fjæreide våkent snappet opp ballen foran mål og fikk den over målstreken. Men det tok bare noen få minutter før Gustav Strømseth kom opp på skrå innenfor 16-meteren og plasserte ballen behersket i det høyre hjørnet. Og nok en gang var det klart for ny BOIF-scoring signert Martin Nymo — kampen var realiteten avgjort.

– Joda, dette var en bra kamp fra vår side. Vi hadde god struktur i laget, og var klart det farligste laget i det offensive spillet.

Det sa Jonas Bang som er en av de fire i trenerteamet til BOIF.

– Denne gangen var BOIF bedre enn oss, noe som nok ikke minst skyldes at vi midt i første omgang fikk en spiller utvist. Det sa Yngve Waller Nilse som sammen med Ard Sørensen har treneransvaret for FIL-juniorene.

Innledende runde i NM-cupen for junior

BOIF_Finnsnes 4-1 (2-0)

Mål: 1-0 Martin Nymo (19), 2-0 Kenny Marblow (44), 2-1 Joakim Andrè Fjæreide (57), 3-1 Gustav Strømseth (59), 4-1 Mathias Nymo (68)

Gule kort: Mathias Nymo, BOIF og Mathias Tamrat, FIL

Rødt kort: Elisha Mulumba, FIL

Dommer: Egil Bertheussen, Sørreisa IL