Lørdag møttes 2.divisjonslaget Mjølner og FIL i en treningskamp i Narvik.

Etter at det sto 1-0 til hjemmelaget halvveis, raknet det for grønntrøyene etter hvilen. Til slutt endte det med 4-0 til Mjølner.

– "Rævva"

FIL-trener Alexander Samuelsen oppsummerer kampen slik:

– Oppsummeringen er at vi gjør en forholdsvis god 1.omg og er på høyde med Mjølner spillemessig, selv om de kanskje har litt mer sjanser enn oss. Vi har fin struktur og vi er på en måte er god i flere faser i forhold til de momentene vi har jobbet inn i inngangen til denne kampen. Vi har noe å gå på, men det var en ok 1.omgang hvor vi er helt med i kampen, forteller Samuelsen.

Det som skjedde etter pause var han imidlertid klinkende klar på at var for dårlig.

– Så kommer dessverre 2.omgangen hvor det rett og slett er for dårlig. Den siste halvtimen er «rævva», det må vi være ærlig å si. Vi har en stor sjanse på 2-0 og åpner oss litt opp med å gå mye fremover, men da ser vi at vi sprekker litt opp, forteller FIL-treneren.

Fortsatt lang skadeliste

Da man tapte 0-1 for Harstad for knappe to uker siden, manglet man 13-14 mann med skade. Mot Mjølner var skadelista fortsatt lang, men blant annet midtstopper Christian Arnesen, som har slitt med ryggen, var tilbake.

Samuelsen er klar på at laget har en lang vei å gå enda, og at det først og fremst blir viktig å få få folk frisk og rask fremover.

– Vi har mye å gå på, vi må hjem og trene rett og slett. Vi har en stor jobb å gjøre. Vi må få folk tilbake fra skade og tilbake på trening, slik at vi får en bedre treningshverdag, sier han.

Treningshverdagen den siste tiden har selvsagt blitt rammet av den lange skadelista og man har har vært nødt til å gjennomføre økter med veldig mye småbane-spill.

– Det blir litt annerledes fotball med småbane-spill og vi merker jo når vi må springe 40 meter i kamp kontra 15 meter. Men samtidig er det veldig god læring. Noen tar bedre vare på muligheten enn andre, så ærlig må vi være i en konkurranse-situasjon, og jeg får jo noen svar, det gjør jeg, forteller Samuelsen.

– Må ta læring av dette

Til tross for et stygt 0-4 tap, møtte FIL et lag som tross alt spiller på et høyere nivå og laget fikk en god økt mot god motstand.

– De har jo en tre-fire fra høyere nivå også på prøvespill. Vi stiller høye krav til oss selv og legger lista høyt og vil være best mulig i mange faser i kampen. I dag gjør vi mye enkle feil og vi merker at vi er for dårlig på ball, vi mister den for enkelt i mange situasjoner, og vi merker også at spillere som har vært ute, utover i kampen ikke har så mye krefter igjen. Det må vi være bevisst på, en kamp varer i 90 minutt.

– Så det var en kanonøkt for oss. Så må vi også honorere Mjølner for at de var god, sier han.

Nå venter ny treningskamp mot Obosliga-laget TUIL på TUIL Arena neste helg. Deretter har man kamper mot TIL 2 og Skarp. Mot TUIL neste helg håper Samuelsen å ha noen flere spillere tilbake.

– Jeg regner med at fire-fem mann er tilbake til den, men jeg vet ikke enda, vi må bare telle opp og se.