Bardufoss og Omegn Idrettsforening mangler kandidater til vervene som leder, nestleder og kasserer i hovedstyret.

22. mars er det ekstraordinært årsmøte. Dersom klubben ikke finner kandidater til vervene innen den tid, risikerer BOIF å stå uten leder i hovedstyret.

– Per nå mangler vi fullstendig kandidater til vervene. Dersom vi ikke klarer å få noen kandidater, må vi se på en løsning der vi konstituerer en av lederne i undergruppene som en midlertidig løsning, sier avtroppende leder Thomas Valnes til Folkebladet.

Alle undergruppene i BOIF, altså ski, fotball, håndball og aktivitetsgruppa, har alle full dekning i styrene. Men i hovedstyret ligger det en stor utfordring fremover.

– Ingen krise

Valnes vil ikke krisemaksimere situasjonen.

– Det vil ikke være noen større konsekvenser annet enn at det blir mer å gjøre for representantene som sitter i styret. De må ivareta oppgavene til leder og kasserer. Det er nok ikke noen optimal løsning, sier han.

AVTROPPENDE LEDER Thomas Valnes.

– Vi vil klare å styre videre, men det som bekymrer meg er at i forlengelsen av dette kan det blir et problem. Hvis vi ikke finner ny leder nå, og ikke finner ny leder til neste års prsnmøte, må man se på om man kan fortsette med den nåværende løsning om å ha et stort lag. Men jeg håper ikke vi kommer dit, jeg håper det løser seg.

BOIF har per i dag drøye 740 medlemmer, et tall som har økt med ti prosent bare det siste året. Totalt er det cirka 30 verv om man legger sammen alle undergruppene og hovedstyret.

– Det virker som det er en ubalanse med antall verv og medlemmer. Jeg tror vi på sikt må ned med antall formelle verv, for at vi skal være bærekraftig. Det viser situasjonen nå at er vanskelig. Men undergruppene er dekt opp, noe som er veldig bra. Dermed er det ingen som helst form for krise. Men vi mangler et lederverv i hovedstyret som er vesentlig, sier Valnes.

Ansetter daglig leder

I løpet av kort tid skal BOIF ansette daglig leder i 50 prosent stilling. I tillegg skal alt regnskapsmessig utføres av en profesjonell aktør. Dermed vil arbeidsbyrden til både leder og kasserer avta fremover.

Valnes tok selv over som leder for ett år siden, og skulle i utgangspunktet sitte i to år. Men hans private engasjement i Bardufoss aktivitetsmedisinske senter på Rustahøgda, gjorde at han valgte å trekke seg.

– Når jeg er privat aktør på Rustahøgda, synes jeg ikke det er riktig habilitetsmessig å være leder for klubben samtidig, sier Valnes, som også legger til at det var vanskelig å få hverdagen til å gå opp med tanke på tidsbruken.

Selv om klubben per nå står uten kandidater til sentrale verv, er Valnes sterk i troen på at situasjonen vil løse seg.

– Sakte men sikkert tror jeg medlemsmassen begynner å få en føling om at dette er et vesentlig problem, som klubben må ta stilling til. Vi har vært såpass klar i kommunikasjonen ut om at dette er et problem BOIF som fellesskap må løse. Jeg håper det er noen der ute som har sittet litt på gjerdet og ser at en har ledig kapasitet og melder sin interesse. Hvis ikke vil det til slutt få konsekvenser for klubben.