I Harstad kombinerte hun fotballsatsingen i Medkila med studiespesialisering og toppidrett på Heggen videregående. Nå har hun valgt Oslo fordi det passer best for kombinasjonen studier og fotball på høyt nivå.

Hun har studert engelsk dette studieåret, men fram til høsten skal hun jobbe i skole eller barnehage. Så har hun tenkt seg på idrettshøyskolen.

Skadeplaget

Hun trente med både Røa, Kolbotn og Lyn før valget falt på Lyn. Etter å ha vært skadeplaget fra midt i 2016-sesongen og fram til nå, følte hun at Lyn kom med det beste tilbudet.

Louise synes det ser bra ut før seriestart for det nyopprykkede laget. På La Mange nylig spilte de 1-1 mot Grand Bodø, og hun synes spillerne virker sultne på å komme i gang med sesongen.

Og i treningskamp mot det antatte topplaget i 1.divisjon, Øvrevoll/Hosle, headet hun inn ett av målene da Lyn vant 2-1. Da ble det en hel kamp, men har ikke spilt fast fra start i treningskampene. Det synes hun ikke er så rart etter først å ha blitt ordentlig skadefri for en måneds tid siden.

Hard mot seg selv

– Jeg er nødt til å komme i god fysisk form, men jeg vil gjøre alt jeg kan for å spille meg inn i førsteelleveren. Jeg er ikke kommet hit for å sitte på benken, sier hun Finnsnes-jenta, som liker best å spille høyre back.

– Hva om du ikke kommer innpå i løpet av de tre første kampene?

– Da er det en grunn til det. Enten at andre er bedre, eller en annen grunn. Så lenge jeg får en forklaring, slår jeg meg til ro med det. Men jeg blir ikke sittende der lenge. Jeg er kommet hit for å spille.

Louise Normann betegner seg selv som en rask spiller med god løpskapasitet. Som svakhet holder hun at hun ofte er for hard mot seg selv.

– Jeg kan bli litt selvdestruktiv. Ikke i oppførsel, men i tankegangen mot meg selv hvis det ikke går helt som jeg vil. Det kan igjen gå ut over hvordan jeg presterer.

U23-landslag

Når vi spør om ambisjoner, snakker hun nå om å nå så langt som mulig. Hun har følt seg satt ufrivillig tilbake på grunn av skade, og hun må se hvordan det fungerer etter operasjonen før hun kan sette seg nye og høye mål.

– I år er målet å holde meg skadefri og bli bedre. På litt lengre sikt hadde det vært veldig artig hvis jeg fikk sjansen på U23-landslaget.

– Akkurat nå er jeg ikke den sterkeste kandidaten. Jeg må få kamptrening først. Men der er spillere jeg har spilt mot i mange år. Jeg vet hvor nivået ligger.

– Er det noen på Finnsnes som har noe av æren for at du har blitt en toppspiller?

– De som har aller mest ære for det er mammaen og pappen min. De skal ha mye av takken. De har vært hovedsponsorene mine gjennom alle år. Helt siden jeg var lita har jeg fått holde på med mange ting. De backer meg alltid når jeg er litt langt nede og når jeg blir selvdestruktiv. De har alltid oppmuntret meg og vært til stede på alle treninger og kamper, også kamper i Harstad.

Vil klare seg

– Hvordan er gleden nå sammenlignet med da du var yngre?

– På en annen måte. På dette nivået er det mindre preget av lek. Nå består gleden mer i at vi trekker sammen for å nå det samme målet, bli best mulig. Samtidig som du kan fortsatt føle at mange av de samme øvelsene brukes nå som da jeg var yngre.

Louise Normann er helt sikker på at hennes nyopprykkede Lyn kommer til å klare seg i Toppserien. Erfaringen fra Medkila, som rykket opp og klarte seg, gjør henne overbevist.

De er i hvertfall godt trent og forberedt. Fem-seks treninger i uka pluss styrkeprogram som spillerne følger på egen hånd.

– Kommer du til å score mål i Toppserien 2018?

– Jeg håper det, selv om det ikke er min sterkeste side. Jeg har ett mål i Toppserien til nå. Jeg er heller den spilleren som kommer opp på siden og legger inn.

Louise Normann er samboer med Knut Jørgen Evensen fra Kvæfjord, som også dro sørover for å prøve fotballykken. Han spiller for Stabæk, håper på eliteseriespill, men har foreløpig nådd B-laget.

– Hva savner du med Finnsnes når du er i Oslo?

– Det jeg savner aller mest er familien min. Mamma og pappa og småsøsknene. Og vennene selvfølgelig. Når jeg er hjemme, prøver jeg alltid å få med treninger med lillebroren sitt lag eller damelaget. Det er koselig å se igjen folk som har vært trenere og som jeg har spilt sammen med, sier Louise Normann, klar for Toppserien også i 2018.

Kan prege Lyn og Toppserien

– Louise kan bli en spiller som kommer til å prege både Lyn og Toppserien i 2018. Men for at det skal bli mulig, må hun trene og matches riktig og fornuftig. Ellers blir det fort nye skadeavbrekk.

Det sier Glenn Kleven, trener for Lyns damelag. Han beskriver jenta fra Finnsnes som godt skolert, god i posisjonsspillet, aggressiv, tøff i duellspillet og en god hodespiller.

– Noen få spillere får noe, men stort sett er dette en ren amatørklubb. Det vi kan tilby, er en klubb med et godt miljø der spillerne kan utvikle seg, sier trener Glenn Kleven.

Det har vært mye snø i Oslo denne vinteren. Foto: Stig Bjørnar Karlsen
Trener Glenn Kleven har mange lovord om Louise Normann, her sammen med den andre nordfra, Runa Lillegård fra Alta. Foto: Stig Bjørnar Karlsen
– Louise kan bli en spiller som kommer til å prege både Lyn og Toppserien i 2018, sier treneren. Foto: Stig Bjørnar Karlsen