Skifest for store og små

Dagen før de internasjonale stjernene skal gå Reistadløpet, får morgendagens skistjerner testet seg under Barnas Reistadsprint.

SKIFEST: Dagen før de internasjonale stjernene skal gå Reistadløpet, får morgendagens skistjerner testet seg under Barnas Reistadsprint. Her er det Marius Johan Brandvoll som er i aksjon under fjorårets skifest.Begge foto: Reistadløpet 

400: I fjor var det rundt 300 barn som stilte på startstreken. I år er ambisjonen å bikke 400 deltagere. Her er Rine Larsen i aksjon i fjor. 

sport

I fjor stilte rundt 300 barn til start under Barnas Reistadsprint på Setermoen. I år er ambisjonen å bikke 400 deltakere.

– Det tilsvarer rundt ti prosent av alle som bor i Bardu kommune. Det må man kunne kalle en folkefest, sier banksjef Tonje Vik i SpareBank 1 Nord-Norge.

Hun skal selv stå i målområdet og dele ut medaljer til barna som har gått den 600 meter lange løypa i sentrum av Setermoen.

– Barnas Reistadsprint er et uhøytidelig skirenn der alle kan delta. Det er SpareBank 1 Nord-Norge som er arrangør, og våre ansatte gjør all jobben selv. Alt fra å rigge løypa til å dele ut startnummer, medaljer og saft, forklarer banksjefen.

– Midt i blinken

Reistadløpet har med hjelp av samfunnsutbytte fra SpareBank 1 Nord-Norge blitt en del av Visma Ski Classics – verdenscupen for langløp med blant annet Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeinerrittet på programmet.

– Når de største stjernene i langløpssirkuset kommer til Indre Troms, må vi jo bidra til å lage folkefest. Barneskirennet er midt i blinken i så måte, forklarer Christian Larsen, fagansvarlig for samfunnsengasjement i SpareBank 1 Nord-Norge.

– Vi synes det er flott at samfunnsutbytte fra SpareBank 1 Nord-Norge kan brukes til å skape skifest både på den store og den lille arenaen. Forhåpentligvis vil noen av deltakerne i Barnas Reistadsprint stå på startstreken på Reistadløpet om noen år. Med statusen som Ski Classics-renn håper vi også at Reistadløpet skal bli enda mer populært, både her nord, i resten av landet og kanskje også utenfor landets grenser, sier banksjef Tonje Vik.

Bærebjelke

Daglig leder i Reistadløpet, Ivar Holand, sier at dette arrangementet på mange måter er bærebjelken i Ski Village på Setermoen.

– Aktiviteter for barn trekker både andre barn, og ikke minst voksne, og den atmosfæren Barnas Reistadsprint bidrar med er viktig for det øvrige som skjer på Ski Village. Vi er særdeles takknemlige for at vår generalsponsor legger inn såpass mye ressurser i dette arrangementet, avslutter Holand.