Han får med seg kompisen Magnus Sætre (14) fra Furuflaten på U 16-laget til Shanghai.

– Uttaket av spillerne har ligget i kortene etter at vi i fjor sommer havnet på femte plass i Europamesterskapet for ungdomslag i Slovakia. Norge var dermed direkte kvalifisert for VM, sier guttene.

Vanligvis får det laget som kvalifiserer seg for et internasjonalt mesterskap, muligheten til å representere Norge. Unntaket er Ida M. Øberg, som er for gammel og erstattes av Kaja Brekke.

Flere turneringer

– Etter EM-deltakelsen har Verdensmesterskapet vært det store målet, forteller Magnus Sætre.

– Hvordan blir forberedelsene?

– Jeg trener normalt fire ganger i uka. Fram mot VM blir det flere turneringer. Vi har i påska ambisjonene om å forsvare tittelen fra Nordisk mesterskap.

VM-formen finpusses på juniorleiren og junior-NM i Drammen like før avreise til Kina.

Klare valg

Norsk Bridgeforbund har tatt ut U 16-laget bestående av Marius D. Austad (Flekkefjord), Christian Fredrik Johnsen (Målselv), Magnus Sætre (Lyngseidet BK/Furuflaten), Thomas Tøsse (Trondheim), Anders Brogeland, (Flekkefjord) og Kaja Brekke, (Jessheim).

I innstillingen fra ”ikke spillende kaptein” Kristian B. Ellingsen heter det: De fem førstnevnte spilte på laget som ble nordiske mestere og kvalifiserte seg til årets VM gjennom å bli nummer fem i fjorårets EM. De har opparbeidet seg mye erfaring gjennom det siste året og viser fortsatt stor interesse, og er dermed å regne for klare valg.