Søndag møttes Finnsnes og Harstad i en treningskamp i storhallen på Bardufoss. En skadeliste lengre enn unnarennet i Vikersundbakken gjorde at mange unge spillere fikk sjansen, og det ble en tøff oppgave. FIL kunne imidlertid tatt ledelsen tidlig, da nysigneringen Garib Gerkondani ble spilt igjennom, men han avsluttet rett på HILs sisteskanse. I stedet utnyttet Harstad en feil på midten hos FIL og fikk en gunstig overgang. Den utnyttet de og Sander Ringberg satte inne 1-0 til Harstad etter 14 minutter.

Harstad hadde mer og mer kontroll på kampen og FIL klarte ikke skape noe på dem. Dermed ble sluttresultatet 1-0 til Harstad mot det sterkt B-pregede FIL-laget.

– Naturlig

FIL-trener Alexander Samuelsen mener det er naturlig at det ble som det ble med så mye nytt samtidig.

– Det er naturlig med så mange nye relasjoner som vi har i gruppa denne helga. Vi slipper til åtte spillere fra rekruttlaget og vi har fire-fem som er ny i klubben. Mange har møttes for første gang denne helgen. De har fått spilt sammen og vi har fått ny erfaring, så får vi dra hjem å se på ting vi må jobbe med, sier han.

Med tanke på hvor ungt man stilte, spesielt utover i kampen, synes han det var «okei» totalt sett.

– Vi taper 1-0 mot Harstad, men vi avslutter med åtte-ni lokale gutter og spiller nesten 45 minutter med det, og spiller 0-0 i andreomgang. Jeg synes det er «okei» når man ser at Harstad slår Senja 2-0 i går, mens de i dag stilte et bedre lag, både i mine øyne og treneren deres sine øyne, sier FIL-treneren.

Resultatet la han uansett ikke for stor vekt på.

– For meg er ikke resultatet det viktigste, det ser man litt på byttene jeg gjør. Vi må spare litt kropper, vi er sårbar nå. Joakim måtte også ut med lyskeskade i dag og Noor (Ahmed) det samme, sier Samuelsen, som har 13-14 spillere på skadelista for øyeblikket.

Enkelt baklengsmål

Samuelsen irriterte seg over måten baklengsmålet i kampen kom på.

– Det er en fortjent seier til Harstad, sett under ett. Det som irriterer meg er at vi gir de mål. Målet som blir scoret, da er vi er i en gunstig situasjon selv i angrep og det er litt unødvendig. Det har vært en rød tråd fra dag én i år, at målene vi slipper inn er når vi får brudd imot og vi er i ubalanse, forteller han.

– Offensivt synes jeg det var ok i perioder, spesielt første kvarteret. Etter det går bare kurven nedover. I andreomgang er vi lite frempå.

FIL startet kampen i en 3-4-3 formasjon og gikk senere over til 3-5-2. FIL har spilt med trebackslinje de siste sesongene, men Samulsen sier at ingenting er satt med tanke på årets sesong.

– Nå har jeg vært i klubben i mange år, og akkurat nå føler jeg meg kanskje tryggest med det. Det er det jeg har jobbet med de siste to årene, og i tillegg har spilt med selv under Bjørn, og kanskje var med på å forme litt sammen med han sett fra et spillerperspektiv. Det er mye spennende med det, men samtidig må vi se på hva vi har av spillere og hvem som er frisk. Så det er ingenting som sier at sånn og sånn må det være. Men, i utgangspunktet 3-4-3/3-5-2, ja.

Silsand-gutt klar

22 år gamle Tobias Sørensen fra Silsand, men som har spilt i Salangen de siste to sesongene har også signert for Finnsnes.

– Det er suverent. Han leverte bra i Salangen i fjor, så det blir spennende. Han er en av mange som er skadet nå, men jeg gleder meg til å se han. Han er en lokal gutt og hele pakka, så det er perfekt, smiler Samuelsen, som først og fremst tenker å bruke Sørensen på en av vingbackene.

I Salangen spilte han både høyreback og midtstopper. Spilleren selv gleder seg til å spille for FIL og har trent med klubben i hele år.

– Jeg tror det blir bra. Jeg har fått et veldig bra inntrykk av både Alex og gruppa og det virker som en veldig fin gjeng med en fin treningshverdag, så det ser jeg veldig frem til, sier han.

KLAR: Han har spilt i Salangen de siste to sesongene. Denne sesongen vil 22 år gamle Tobias Sørensen fra Silsand spille i den grønne FIL-trøya.