Heimdal, som går for Bardu IL, har hatt en variabel sesong så langt, og lyktes blant annet ikke under U23-VM i Sveits for noen uker siden. Forrige sesong tok hun bronse i U23-VM.

Nærme topp-10

Under lørdagens 5 kilometer klassisk i Skandinavisk Cup i Trondheim, gikk Bardu-løperen inn til en 16.plass, 40,6 sekunder bak Thea Krokan Murud (Søndre Ål IL) som vant. Opp til en topp 10-plassering skilte det imidlertid bare 10,2 sekunder.

Lovise Heimdals beste resultat i Skandinavisk Cup denne sesongen er en 2.plass. Den tok hun i finske Vuokatti like før jul, og øvelsen da var 10-kilometer fri-teknikk. 2.plassen var også karrièrebeste for Heimdal i Skandinavisk Cup.

Myrseth ikke langt bak

Merete Myrseth fra Øverbygd gikk inn til en 24.plass. Hun var 52 sekunder bak vinneren og 11,4 sekunder bak Heimdal.

Søndag går kvinnene 10 kilometer jaktstart i fri-teknikk.