Midtbanespilleren har trent med TUIL en stund og har nå satt signaturen på en avtale over to år. Lyngen-gutten med flere sesonger bak seg både i Lyngen Karnes, Alta IF og Finnsnes er godt fornøyd med å få testet seg på landets nest høyeste nivå.

– Det er et lite «nå eller aldri» for meg når det gjelder fotballkarrièren. Jeg har ventet lenge på muligheten til å teste meg på høyt nivå, sier Løvland.

Bedre lønn

Løvland var etter jul på prøvespill i Fredrikstad. Han bekrefter at den gamle storklubben som nå trenes av Per Høgmo i tospann med Bjørn «Bummen» Johansen, var interessert i å signere ham, men valget falt altså likevel på TUIL.

– Når det gjelder økonomi hadde nok Fredrikstad mer å tilby enn TUIL, men det betyr ikke så mye for meg og man blir uansett ikke rik av fotballen, verken i første- eller andredivisjon, sier 24-åringen.

Løvland har i flere sesonger levert på et høyt nivå for Finnsnes i andredivisjon og har også trent med TIL. Han ser fram til å prøve seg et nivå høyere i divisjonssystemet.

– Kanskje er det tøffere konkurranse og nye omgivelser jeg trengte nå. I første omgang handler det om å bli kjent med klubben og spillergruppa, sier han.

Helstrup fornøyd

Trener Gaute Helstrup er godt fornøyd med å ha sikret seg Løvland.

– Andreas har vært god i andredivisjon en stund og det blir spennende se om han kan ta flere steg gjennom en mer profesjonell treningshverdag og flere økter. Han har fortsatt litt å jobbe med på den fysiske biten, men det kan vi hjelpe han med.

– Vi er veldig fornøyd med å ha signert en toårskontrakt med Løvland, sier sportssjef i TUIL, Thomas Heide.