Leder Jo Heming Strømholt i IL Pioners skigruppe forteller at tirsdagens karusellrenn var nummer fire av totalt seks renn i vinter.

Alvor og full fart i skiløypa - se video her.

– Disse karusellrennene arrangeres fra en klasse fra null til fire år, og så går det oppover til 17 år. I dag har vi med fire-fem unger som er i alderen fra tre til fem år, så de starter tidlig, sier Strømholt, som ser på startlista og forteller at yngste deltaker på tirsdag het Bastian Samuelsen og var født 30. oktober 2015, han er altså to og et halvt år.

Rennene åpen for alle

– Karusellrennene våre er jo åpen for alle som vil starte, men hoveddeltakelsen er jo fra Finnfjordbotn, Finnsnes, Rossfjord og Silsand.

Strømholt forteller at i de yngste klassene er det ikke rangering, og det er ikke premiering for hvert renn.

– Alle som har meldt seg på får en skobag fra Telenor, mens de som fullfører minst fire av seks renn vil få en premie senere, den har vi ikke bestemt enda.

– For oss i Pioner IL ski er det viktig å kunne aktivisere de yngste og få dem til å bli glad i skiidretten, vi ser jo at mange unge i dag foretrekker å holde på med hallidretter.

– Godt skimiljø i klubben vår

– Vi har jo tradisjon for et godt skimiljø, og vi som holder på med dette synes det er svært givende å se den gleden ungene viser ved å stille til start med ski på beina.

– Og hvem vet om vi ikke en gang i framtida kan se at noen fra de som gikk rennet i kveld en gang i framtida vil være å finne som store løpere, man vet jo aldri. Vi har jo fra Midt-Troms akkurat nå Erik Valnes og Ingrid Andrea Gulbrandsen som eksempler at det går an å nå opp i det gjeveste selskapet.

– Kjempeflott tiltak av Pioner

Silje Sørensen hadde med seg sin tre-årige sønn William Sørensen Hunstad i løypa på tirsdag, og han gikk løypa rundt stadion flere ganger før han ga seg, og kunne nyte et glass varm saft etterpå.

– William har vært med alle fire gangene, og gleder seg til å gå hver gang. Dette er et flott tiltak fra skigruppa i Pioner, og ungene gleder seg til løpet hver eneste gang, sier Silje Sørensen.

UNG SKILØPER PÅ STARTSTREKEN: Cassandra Thorkildsen stilte også i Pioners renn, godt hjulpet av pappa Kristoffer Thorkildsen. Foto: Stein Wilhelmsen
MENNENE I tidtakerBUA: Jo Heming Strømholt (t.v.) og Geir Henning Wintervoll sørget for at rennarrangementet gikk prikkfritt. Foto: Stein Wilhelmsen