Fra Troms Idrettskrets fikk han prisen for Årets ildsjel i 2017. Fra Troms Fotballkrets fikk han Hederstegn for administrativ innsats og tjeneste.

– Jeg ble bedt på middag og tenkte da at det kanskje måtte være noe igjen. Men jeg tenkte aldri at det kunne være to priser. Det var overraskende, sier Rolf Hansen til Folkebladet.

Prisene fikk han utdelt under kretstinget til Troms Fotballkrets i helgen.

– Det er artig at man blir satt pris på. Det er stort, det henger høyt, fortsetter Hansen.

Til Bardu i 1980

Hansen startet sin fotballkarriere i Drammen, og flyttet til Harstad i 1967. Der var han invovlert i både Harstad IL og Lia-Brage som spiller og trener.

13 år senere, i 1980, kom til Bardu hvor han og kona har bodd siden.

Der har han hatt flere engasjement, både som trener, oppmann, vaktmester, banemester og bussjåfør.

I begrunnelsen fra Troms Fotballkrets fremhever de også at han en periode drev nærmest et hotell hjemme hos seg selv for at fotballguttene som ikke var fra Bardu skulle få seg overnatting og frokost. Det eneste kriteriet for å få overnatte var at man spilte fotball for Bardu.

– Vi hadde fullt hus her bestandig, forteller Hansen.

Fremhver kona

Tidligere har 77-åringen fått Ildjelprisen fra Norsk Fotballtrenerforening, samt kulturprisen i Bardu i 2005. Kona Tove Hansen har vært en sterk bidragsyter i alle år.

– Det er like mye henne som skal ha æren for alle disse prisene, sier Hansen.

– Kjerringa var med på alt til å begynne med. Vaffeljernet var aldri kaldt.

Videre i begrunnelsen fra Troms Fotballkrets heter det: «Kandidaten er ikke bare en god person og en stor fotballpersonlighet, men han er også selve navnet på Bardu Fotball gjennom 30-40 år. Ingen over, ingen ved siden. Han har trent så og si alt av lag i Bardu, fra miniputter til A-lag».

Skapet fullt

Og det skal han fortsette med i 2018. Fortsatt skal han ha ansvaret for klubbens A-lag i 6.-divisjon, men får denne sesongen mer hjelp til treningene av flere spillere.

Samtidig skal han jobbe mye med klubbens gutte- og juniorspillere og forsøke å få et godt kamptilbud til disse.

– Vi må se om vi får lov til å bruke noen overårige spillere i 16-årsserien. Hvis ikke det går, kommer vi til å miste mange 2002-ere. Så det er det jeg har tenkt å ta meg av mest da, men fortsatt ha ansvaret på A-laget. Det blir omtrent som i fjor, men med litt mer hjelp, sier Hansen, som i fjor ble rikskjendis da han i en alder av 77 år byttet seg selv inn i siste hjemmekamp for sesongen da Bardu møtte Lavangen i 6.-divisjon.

Med to ferske priser i helgen begynner skapet å bli fullt.

– Nå er det så mange at jeg ikke har plass til flere, ler Hansen.

FOTBALLGAL: Rolf Hansen i aksjon for Bardu mot Lavangen i en 6.-divisjonskamp i fjor. Foto: Stein Wilhelmsen