Solcupen 2018 bare halvannen uke unna:

Vil ha flere til å melde seg på

Antall påmeldte lag til årets Solcup er i øyeblikket for lavt. Nå spøker det for gjennomføring hvis det ikke tar seg opp den neste uka.

TURNERING: Disse karene på A-laget til IL Vårsol arrangerer fotballturnering i gymsalen på Finnsnes Ungdomsskole om halvannen uke. Turneringen, som heter «Solcup», ble en kjempesuksess i fjor. I år har interessen vært mindre og de oppfordrer nå folk på det sterkeste til å melde seg på.Foto: Privat 

sport

A-laget til Vårsol arrangerte Solcupen for første gang i fjor, en futsal-turnering som er åpen for alle fra 16 år og oppover. Det ble en ubetinget suksess med 20 deltagende lag og fullt av folk i gymsalen på Finnsnes Ungdomsskole i fjor.

Da Folkebladet pratet med arrangøren, halvannen uke før årets cup skal sparkes i gang, er det bare påmeldt seks lag.

– Vi bør ha 10-12 lag for å kjøre turneringa, tror jeg. Vi får se etter helga, og se an, og eventuelt utsette. Det er i alle fall det vi har pratet om i full fart, sier Erlend Fjellstad Hagensen i arrangørkomiteen.

Vurderer tilpasninger

Han tror nemlig ikke at det vil bli noe om det er slik det er per nå, med bare seks påmeldte lag, men håper at det tar seg opp i løpet av de neste sju-åtte dagene.

– Vi må se, men i alle fall i løpet av onsdag, så bør det være klart. Vi har et kampoppsett vi skal sette, så senest torsdag kveld i alle fall, da bør alt være i boks, sier han.

I fjor meldte ti lag seg på med en gang, og det var tydelig at interessen var større for et år siden. Der man hadde dame, herre -og mixklasser i fjor, er et alternativ å tilpasse det etter hvor mange lag som er med nå.

– Vi må se hvordan vi gjør det, om vi legger inn et handicap der og finner på noe. Kanskje det bare blir en gruppe, forteller Fjellstad Hagensen.

Kan hjelpe til med spillere

Han forteller også at om det er noen der ute som ønsker å være med, men som mangler en spiller eller to, så vil de være behjelpelige med å løse det.

– Det er bare å melde seg på. Har man ikke nok spillere, så skal vi alltids klare å lure med en eller to fra vårt lag hvis det trengs. Det er ikke noe å være redd for, dette er sosialt og kjempeartig, oppfordrer han.

I fjor hadde man stor suksess med at man mellom kampene fikk muligheten til å slappe av med Fifa, biljard og se Premier League-kamper. Slik vil det bli også i år. Fjellstad Hagensen presiserer at dette er en lavterskel-turnering hvor man ikke trenger å inneha gode fotballferdigheter eller spille fotball til vanlig for å være med. Det så man under fjorårets turnering også.

– Og det synes jeg er kjempeartig, at folk byr litt på seg selv, sier Fjellstad Hagensen.

Informasjon om turneringen og hvordan man melder seg på finnes på facebook om man søker på «Solcup 2018».