– Vi har dratt i gang et lite ambassadør-program hvor vi har utfordret en del folk til å bli ambassadører for Reistadløpet. Da skal de skal stille opp og fremsnakke det og stille opp i litt ulike profileringssammenhenger, og ikke minst få med flere løpere til løpet, forteller daglig leder for Reistadløpet, Ivar Holand.

Mikalsen har vunnet løpet seks ganger, fra 2010 til 2012 og fra 2014 til 2016.

– I den sammenheng var Håkon Mikalsen selvskreven. Han har vunnet seks ganger, og trives veldig godt i løypene våre, sier Holand.

Ambassadør

Mikalsen vil bli en av flere ambassadører for Reistadløpet, som i år for andre gang vil være en del av langløpscupen Visma Ski Classics. Holand håper å få på plass seks til åtte ambassadører og mandag ble det klart at også Finn-Arve Sørbøe, mest kjent for «Påtryneteateret», blir ambassadør. Sørbøe gikk Reistadløpet i både 2016 og 2017, og skal selvsagt gå i år også.

Håkon Mikalsen gleder seg både til å gå selve løpet og til å være ambassadør.

– Det er en oppgave jeg gleder meg til å ha. Det er et vakkert løp, så det er bare artig å være ambassadør for noe som jeg har gode minner fra, og det er noe jeg ser frem til, sier han.

Han deltok for første gang da han var 15 år og Mikalsen, som er fra Nordreisa, har et nært forhold til Reistadløpet.

– Jeg deltok første gang når jeg var 15 år og har gått omtrent hvert år siden den gang. Så har jeg jo prestert veldig bra og det er jo kanskje enda en grunn til at jeg har likt akkurat dette løpet. Det passer meg, og det er en fin øvelse for både konkurranse-utøvere, trimløpere og turløpere. Så er det storslått natur og fint påskevær ofte. Været kan vi ikke garantere for, men det er en fin opplevelse å gå over fjellet der. Sånne minner sitter man igjen med, sier han.

Kjempe med eliten

Forrige sesong endte han på 12. plass da Reistadløpet for første gang var med i langløpscupen. Med en fersk 3. plass på 30 kilometeren i Norgescupen i helga som var, har han ambisjoner om en bedre plassering i år.

– Det er målet i år, å kjempe med eliten. Det var første gang nå i fjor at vi konkurrerte i Visma Ski Classics og da ble det en 12.plass med skralt grunnlag.Jeg kjenner at jeg har det i meg og da ønsker man jo å bite fra seg på Reistadløpet også, og kjempe om en topp 5-plassering, sier Mikalsen.